x

Lady Gaga møder kritik for ny video

Lady Gaga møder kritik for ny video

Den pige-kyssende pige Katy Perry var en af de første til at tweete sin foragt for Lady Gagas lemfældige omgang med kristne symboler i videoen for nyeste Gaga-single "Alejandro". Nu er rækken af kritikere vokset ganske betragteligt, ikke mindst fordi der også er brugt semi-fascistiske elementer i videoen.

MTV's hjemmeside kalder videoen "kraftigt inspireret af den økonomiske og politiske situation, der førte til Hitlers magtovertagelse", og Cory Casciato på avisen Denver Westword skriver, at videoen er "fyldt med fascistiske symboler, simuleret sex, sadomasochistiske nonner og en brystholder lavet af riffelløb".

Andre ser dog videoens brug af symbolik som noget positivt: "Det homoerotiske militære tema kan forstås som en kreativ kritik af den katolske kirkes dæmonisering af homoseksualitet" skriver Lindsay Parker på Yahoo Music News. Videons egen instruktør Steven Klein siger blot, at videoen peger mod et ønske om at "vende sig indad i bøn".

Hvis Lady Gaga flirter med fascistiske symboler, er hun langt fra den første. Rolling Stones, David Bowie, Rammstein og senest Marilyn Manson har længe brugt symboler, der kan associeres med fascistiske diktaturer. Spørgsmålet er, hvorvidt videoen ikke blot skal ses som den seneste i rækken af spektakulære visuelle statements fra den flamboyante popdronning. Du kan se videoen nedenfor og selv bedømme.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA