x

GAFFA besøgte Sweden Rock Festival

GAFFA besøgte Sweden Rock Festival

I weekenden blev den legendariske svenske hardrock-festival Sweden Rock Festival afholdt i den skånske by Sölvesborg med navne som Aerosmith, Gary Moore, Guns N' Roses, Steel Panther (billedet), W.A.S.P., D-A-D, Pretty Maids og mange, mange flere. Vanen tro var GAFFA på pletten med anmelder Christian Weigel og fotograf Henrik Hildebrandt, og de har leveret en længere reportage i ord og billeder, som du kan læse i GAFFAs artikelsektion. Du får dog lige her indledningen af Christian Weigels reportage:

"Der er altid store forventninger, når man torsdag krydser sundet og begiver sig ind i no man's land på vej mod verdens fedeste rockfestival, Sweden Rock Festival (SRF). Tre dages non-stop rock'n'roll. For de få umættelige er der endda en start-op dag om onsdagen. Der er mange alvorlige branderter, men svenskerne holder fanen højt og tilstrømningen til de fire scener er enorm og vedvarende gennem hele festivalen.

Når festivalen lukker ned, og lydtrykket er taget af, er det sikkert kun tomme flasker i store affaldssække og ørevoks i træerne, der vidner om, at her lige har været en fantastisk rockfest på denne skønne plet i skoven. Men lad os slå fast med det samme. Godt 30.000 mennesker fik, hvad de kom for … rock, rock og atter rock.

Svenskerne kan meget, men vejret kan de ikke fikse, og vejret viste sig ikke fra sin bedste side i år. Men det ændrede absolut ikke på humøret og gejsten, der var i top som vanligt. Der blev sunget og festet, uagtet at vandet ind imellem stod ned i lårtykke stråler. Helt galt gik det lørdag, hvor et kraftigt regnskyl fik den næststørste scene til delvist at kolapse, hvilket betød, at et større areal måtte afspæres af hensyn til festivalfolkets sikkerhed. Det gav lidt udfordringer for festivalledelse med forsinkelse, men som altid fik de hurtigt styr på tropperne."

Læs hele reportagen og se billeder i GAFFAs artikelsektion


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA