x

Pumpehuset er gået konkurs

Pumpehuset er gået konkurs

Det københavnske spillested har gennem mere end tyve år budt på koncerter, men fra i dag vil der være stille i det gamle Pumpehus. Spillestedet har nemlig med en gæld på 1,7 millioner måttet indgive en konkursbegæring, hvilket betyder at alle fremtidige arrangementer enten skal flyttes eller simpelthen bare aflyses. Det skriver Politiken.dk i dag.

Spillestedet har som så mange andre herhjemme været presset økonomisk i de senere år, men meget tydede på at det var på vej mod bedre tider efter en udskiftning i ledelsen i efteråret 2009. Men regnskabet havde det åbenbart dårligere, end man var klar over, og da regningerne blev ved med at vælte ind, steg gælden til det punkt, hvor man altså fra og med i dag må lukke ned. Sådan beskriver Pumpehusets administrerende direktør Lærke Hein situationen overfor Politiken:

"Vi troede, at grundlaget var 0, da vi overtog, men hele efteråret blev der ved at komme regninger ind ad døren".

Besøgstallet i det gamle spillested var ellers steget markant i 2009 sammenlignet med 2008, men i følge Politiken står man nu i en situation, hvor der mangler at blive betalt 1,7 millioner kroner til bookere, vand og varme og leje af lys og lyd. Derfor måtte Lærke Hein i dag informere fem fastansatte, 25 timelønnede og cirka 40 frivillige om, at Pumpehuset lukker på grund af dårlig økonomi. Til Politiken siger hun:

"Stemningen er ret trist. Folk føler en tomhed, fordi vi har virkelig har knoklet. Det er en ærgerlig følelse, for vi har gjort alt, hvad vi kunne".

Det vides endnu ikke, hvad status er for planlagte koncerter med Kate Nash, Alter Bridge, Sage Francis samt Underground Music Awards, Thrashfest 2010 og MTV Headbangers Ball Tour, men lige så snart der kommer mere information om koncerternes skæbne, vil vi naturligvis skrive om det her på GAFFA.dk.

Opdatering:

Arrangørerne af lørdagens Underground Music Awards-show oplyser, at man vil uddele priserne ved et lukket arrangement for nominerede og dommere samme aften. Man vil desuden præsentere vinderne og en række andre bands på en showcase-turné til en stribe spillesteder i efteråret 2010 og foråret 2011, ligesom Underground Music Awards vender tilbage i 2011.

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA