x

Forskere undersøger, hvorfor Ozzy stadig er i live

Forskere undersøger, hvorfor Ozzy stadig er i live

Der har i de seneste uger været megen snak om Ozzy Osbourne og hans mildest talt usunde liv gennem de seneste fem årtier, og sangeren har selv udtalt, at han burde donere det medicinske mirakel, der er hans krop, til Londons Natural History Museum. Der lader til at være bred enighed om, at Ozzy burde være død for længst, i hvert fald har et hold forskere nu sat sig for at kortlægge hans DNA med henblik på at finde ud af, hvordan han har kunnet holde til at indtage 42 forskellige slags medicin, fire flasker cognac, store mængder narkotika og utallige cigarer igennem så lang tid.

Undersøgelsen skal foretages af medicinalfirmaet Knome, og kommer til at koste mere end 240.000 kroner at udføre. Kun ganske få mennesker har fået foretaget denne test, men direktøren for research hos Knome, Nathan Pearson, fortæller, at det er med god grund, at Osbourne skal være en af de udvalgte: "At kortlægge og analysere individer med en ekstrem medicinsk baggrund har den største potentielle medicinske viden."

Således vil man ud fra blodprøver forsøge at få mere viden om, hvorfor nogle mennesker kan klare så ekstreme livsforhold, at man i princippet ikke burde have nogen lever, nyrer, mavesæk og lunger tilbage, når langt de fleste absolut ikke kan holde til det.

Præcis hvornår undersøgelserne skal finde sted, melder historien ikke noget om, men vil man have Ozzys værdifulde råd til, hvordan man bedst overlever med alle organer intakt, så har han netop sagt ja til at skrive en klumme om sundhed for det britiske tidsskrift The Sunday Times.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA