Danish Metal Awards indstilles

Danish Metal Awards indstilles

Det er slut med Danish Metal Awards efter fem år, og i en kort pressemeddelelse skriver foreningen kort: "Foreningen bag Danish Metal Awards har efter 5 fantastiske år valgt at opløse foreningen. Vi vil i den forbindelse gerne sige en STOR tak til publikum, frivillige, bands, sponsorer, samarbejdspartnere og støtteforeninger. Det havde ikke været muligt uden jeres hjælp!"

Adspurgt til årsagen for foreningens opløsning svarer tidligere bestyrelsesformand Sidsel Christensen til GAFFA:

"Der er ikke så meget at sige til det. Vi kunne simpelthen ikke få det til at hænge sammen med privat- og arbejdsliv længere, så vi har besluttet at opløse os."

Den frivillige arbejdsbyrde har været enorm for bestyrelsesmedlemmerne de seneste år, fortæller Sidsel Christensen:

"Det kunne bare ikke lade sig gøre til sidst. Jeg har vel arbejdet mindst 30 timer om ugen i et halvt år op til sidste Danish Metal Awards på helt frivillig basis, og derudover har jeg haft mit fuldtidsjob og mit privatliv. Så det var simpelthen bedre at trække sig nu, efter vi har haft et godt år".

"I sidste ende er det jo penge det drejer sig om. Hele nomineringsprocessen er utroligt lang. Nomineringsudvalget og juryen skal findes og sættes i gang. Alt materialet skal gennemgås og det er mange timers arbejde det drejer sig om. Alt er ubetalt og kræver meget arbejde."

De seneste fem års arbejde har fundet stor opmærksomhed blandt danske metalfans, og man kunne være tilbøjelig til at tro, at der er afløsere i kulissen der kan videreføre konceptet.

"Vi håber, at andre vil tage teten op, men det må være op til nogen andre. Der er ikke noget, der afholder nogen fra at gå i gang. Men vi synes vi har fået alt det ud af det, som vi kunne. Det er svært at lave et awardshow i Danmark, og ser man på metalbranchen, så er den lille herhjemme. Så det har været svært at få det hele til at løbe rundt, og det lægger også et pres på en. Heldigvis havde vi et fantastisk show i år".

Sidsel Christensen stiller sig dog parat til at hjælpe interesserede i gang med at stable et lignende show på benene ved at øse ud af de erfaringer som hun har gjort sig i løbet af de sidste fem år:

"Vi vil selvfølgelig gerne hjælpe med gode råd og erfaringer. Jeg kan ikke se det skulle være noget problem at fortsætte et lignende arrangement. Vi har bestemt gjort os både gode og dårlige erfaringer i løbet af årene som vi gerne deler ud af."  


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA