x

Bassen kommer til Danmark

Bassen kommer til Danmark

Drum'n'bass, jungle, dubstep, dancehall og roots - hvis du savner de genrer, kan du måske få tørsten stillet til den københavnske endagsfestival Sound System Fest. Den finder sted om to dage, altså den 19. juni, og byder på en række danske og udenlandske kunstnere, der alle samles om kærlighed til bassen. Blandt andre spiller britiske Mungos Hi-Fi feat. Kenny Knots, Dubateers, Nick Disjunkt, Snipaz and T og Skinnyman, mens Danmark er repræsenteret af Unity Hi-Fi, Peoples Choice og Universal Sound.

Det er ikke tilfældigt, at hovednavnene kommer fra Storbritannien, for de førnævnte genrer er meget større derovre end her i landet. Især roots har ifølge arrangørerne sit helt eget liv i det britiske musikmiljø:

"Reggae stammer fra Jamaica. Og reggaemiljøerne i hele verden ser alle imod Jamaica, spiller jamaicansk musik og følger jamaicanske trends. Undtagen et sted. I England har man sideløbende med et stort jamaicansk inspireret reggaemiljø etableret en selvstændig reggaekultur, som adskiller sig markant fra den jamaicanske. Her har man udviklet sin egen mutation kaldet UK roots. Det er den direkte forløber for 90'ernes drum'n'bass-genre og den nuværende dubstep-bevægelse, der reelt er udsprunget som en gren af UK roots. Genren adskiller sig fra jamaicansk reggae ved at være mere dyster, elektronisk og urban i sit udtryk. Der er et element af ravekultur i UK roots, og den militante house-lignende reggaevariant "steppers", som nærmest uddøde i jamaicansk reggae i 70erne, er en stærk understrøm i UK roots," hedder det i pressemeddelelsen.

Hvis du vil have udvidet din musikalske horisont, kan du altså tage til Sound System Fest, som finder sted den 19. juni på Ragnhildegade 1 i København. Dørene åbner kl. 22.00.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA