x

Teitur kommer snart med nyt album og turné

Teitur kommer snart med nyt album og turné

Han har noget at leve op til, den gode Teitur. I hvert fald hvis man skal tro GAFFAs anmelder, Erik Barkman, der gav den færøske musikers fjerde album fra februar 2008, "The Singer", topkarakter og kaldte pladen for "et sjældent ambitiøst og i dansk sammenhæng helt unikt pop-album." Senere samme år fik Teitur lov til at åbne Orange Scene på Roskilde Festival og modtog tilmed en Danish Music Award som bedste mandlige kunstner - for anden gang. Også den engelske presse holdt af færingen; både The Guardian og NME gav "The Singer" gode anmeldelser og kaldte blandt andet Teitur for "sublimely gifted".

Nu er han imidlertid ved at lægge sidste hånd på opfølgeren: Det endnu navnløse femte album udkommer den 4. oktober, både her og i udlandet. Pladen er indspillet i Danmark, hvilket er noget nyt for den 33-årige Teitur Lassen. Tidligere har han indspillet sine plader på steder som Los Angeles, Spanien og på Gotland, men i februar skrev Teitur på sin MySpace-side, at det føltes rigtigt for ham at indspille pladen det sted, som han opfatter som sit hjem - og at han var "intensely excited" omkring den.

Første single fra albummet bliver "You Never Leave LA", der endnu ikke har en officiel udgivelsesdato. De resterende sange bliver ifølge Teitur selv dem her:

Fly On The Wall
Stormy Weather
Let The Dog Drive Home
God, I Have So Many Things To Tell You
Same Old Good Friends
All I Remember From Last Night Is You
When I Had It All
Betty's Girlfriend
Freight Train
Waverly Place
Very Careless People

De nye album sender Teitur ud på en række danske koncerter, først i Odense den 7. oktober, så Vejle den 8. oktober, Aalborg den 9. oktober og Koncerthuset i København den 10. oktober. Endelig besøger færingen Århus den 14. oktober. Billetter kan købes via GAFFA Live.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA