x

Elvis kommer til Randers

Elvis kommer til Randers

Det første spadestil til en tro kopi af Elvis' hjem, Graceland, blev taget i Randers. Det skriver Ritzau og fortæller, at kopien af huset skal fungere som en ny turistattraktion i Randers. I Memphis, Tennessee, hvor det originale hus står, besøges stedet af omkring 600.000 om året, men det er første gang, at nogen har taget initiativ til at kopiere rocklegendens hjem på denne måde.

Med et etableringsbudget på 26 millioner kroner kaster Henrik Knudsen sig ud i projektet. Han er indehaver af butikken/museet Elvis Unlimited i den sydlige del af Randers. Butikken var den første med varige Elvis-udstillinger udenfor USA, da den blev etableret for 15 år siden, og Henrik Knudsen har haft over 25.000 besøgende hvert år, der kommer for at se de ting, som han har samlet over årene. Det er blevet til mere end 6.000 Elvis-artikler med tiden, og det er alt fra guitarer til breve, kontrakter og tøj der er blevet båret af The King Of Rock N' Roll.

Nu skal samlingen så huses i noget mere bombastiske omgivelser, når kopien af Graceland står klar. Huset skal bygges i ren sydstatsstil og indrettes med museum, restaurant og en mindre biograf i kælderetagen (der selvfølgelig viser Elvis-film). Huset skal også indeholde muligheder for at kunne afvikle konfirmationer, bryllupper og andre events.

Randers turistbureau håber, at mellem 75.000 og 125.000 fans vil besøge Randers' Graceland hvert år, når projektet er færdigt. En engelsk turistekspert siger til avisen The Guardian, at han regner med, at mindst 10.000 besøgende vil komme årligt fra England alene.

Finanskrisen har været skyld i, at projektet først bliver realiseret nu, siger Henrik Knudsen til jp.dk, hvor han også meddeler, at det nye Graceland forventes at stå færdigt i april 2011.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA