Nyhed

RECession-arrangører tilfredse med festival

Anden udgave af den alternative Århus-festival gik overvejende godt, mener bagmænd

Arrangørerne bag den århusianske festival RECession med alternativ rock, electronica og hiphop 6.-8. maj på en stor del af byens spillesteder er her lidt over en uge efter at sidste tone klingede ud, ved at have et overblik over arrangementet. Og man er overvejende tilfreds med den anden udgave af festivalen, fortæller en af arrangørerne, Einar Idsøe Eidsvåg.

– Det ser ud til, at der kom nogenlunde med mennesker, siger Einar Idsøe Eidsvåg. – Train var fyldt torsdag til DJ Vadim og Blue Foundation, Bog Log III på VoxHall om fredagen var pænt besøgt, og der var fyldt på Musikcaféen hver aften. Der var godt nok ikke så mange til f.eks. Swell om torsdagen på VoxHall og til Static & Nat Ill lørdag på Train, men alt i alt går det vist nogenlunde op, selvom vi endnu ikke har tal på det hele. Det går der nok en uge mere med. Og så virkede publikum også tilfredse.

Men lidt malurt i begæret har der da været, for I måtte aflyse hiphop-arrangementet Århus Undergrund på Fever...
– Ja, for arrangørerne ville ikke lukke folk under 18 år ind, og så ville nogle af rapperne ikke optræde. Dér skulle vi have haft en bedre aftale fra starten, for man kunne jo bare have givet folk under 18 et kryds på armen, så de ikke kunne købe alkohol. I øvrigt arbejder vi på en erstatningskoncert, man kan komme gratis ind til, hvis man fremviser et festivalarmbånd.


I gik først ud kort før festivalen og meddelte, at der også ville være billetsalg til de enkelte koncerter som supplement til partoutkort og endagesbilletter. Er det ikke lidt snyd for dem, der måske havde købt et partoutkort for bare nogle få koncerters skyld?
– Det kan man måske godt sige. Det er noget, vi vil overveje til næste år. Men i år gav vi fortrinsret til folk med partoutkort eller endagesbilletter, hvis der var tæt på udsolgt til de enkelte koncerter.

Sidste år blev I kritiseret for at ligge for tæt på Spot-festivalen i starten af juni, men I beholdt tidspunktet i starten af maj. Overvejer I at flytte nu?
– Nej, vi vil gerne holde det i sommerhalvåret, fordi det nu engang er festivalsæson. Og efterhånden er vi ved at få så mange kontakter i musikmiljøet, som regner med, at RECession finder sted i starten af maj og planlægger efter det, så det vil vi højst sandsynligt blive ved med.



ANNONCE