x

of Montreal fortæller om kommende plade

of Montreal fortæller om kommende plade

Eksperimenterende lyd er med tiden blevet indie-bandet of Montreals varemærke, så det kommer nok ikke som en overraskelse for nogen, at Kevin Barnes endnu en gang har taget sin musik i en helt ny retning denne gang. Det kommende album har fået titlen "False Priest", og vil ifølge Barnes være gennemsyret af hiphop- og r&b-indflydelser, både med hensyn til instrumentering og gæstevokaler.

Førstnævnte vil især materialisere sig i low end-stilen (der har en meget tung bas-linje), og sidstnævnte leveres i form af sangerinderne Solange Knowles og Janelle Monáe. Barnes fortæller til Pitchfork:

"Der er en tyk r&b-inflydelse, så det er fedt, at vi har så meget dyb low end. Alle sangene har meget mere low end-information, end jeg nogensinde før har brugt. Vi prøver at lave en plade, der har low end i samme tråd som "The Low End Theory" af A Tribe Called Quest og faktisk også, til en vis grad, ting som Dr. Dre. Det var målet; at lave noget, der indeholdt low end, men som også var min lyd, en of Montreal plade. Så det er anderledes. De fleste indie-pop-plader har ikke noget low end. [...]

Folk kommer pludselig til at indse hvilket stereoanlæg de har i deres bil. Det er den slags musik der, hvis du lytter til det på din laptop, slet ikke kan høres, men hvis du hører det i en klub, så kan du virkelig høre det, og mærke det. [...] Det er det sjove når man mixer musik, at man prøver at få det til at lyde godt i alle situationer. Men der er visse begrænsninger, især med laptop-højtalere eller noget der kommer ud af en iPhone; det kommer ikke til at lyde særlig godt."

Præcis hvornår "False Priest" er på hylderne er endnu ikke afgjort, men det forventes den vil udkomme til september. Kevin Barnes er i øjeblikket i Los Angeles for at afslutte arbejdet sammen med produceren Jon Brion (Kanye West, Fiona Apple), der har givet en del input til pladen, og forbedret meget af den tekniske lyddel, men dog ikke reelt er producer på albummet. Der vil komme en omfattende turné bundet i halen på udgivelsen, men om den kommer forbi vores breddegrader er ikke bestemt endnu. Hele det meget lange og informative interview fra Pitchfork kan læses her.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA