x

Prince graver dybt i Roskilde Festivals lomme

Prince graver dybt i Roskilde Festivals lomme

Gratisavisen Urban kan i dag bringe en artikel omkring, hvor meget det egentlig koster Roskilde Festival at booke den lille popstjerne med det enorme repertoire af hits. Internationale koncertkilder har oplyst til avisen, at Prince får 2 millioner dollars, altså omkring 12 millioner kroner for sin optræden til dette års Roskilde Festival. Beløbet er svimlende, men bliver blot større når det ses i forhold til Roskilde Festivals samlede musikbudget på 37 millioner kroner.

Lidt hovedregning viser, at Prince ene mand får 32 procent af festivalens musikbudget som gage for sine anstrengelser. Roskilde Festivals talskvinde Christina Bilde vil dog hverken be- eller afkræfte tallene og siger til Urban:

"Det samlede budget er 37 millioner kroner. Vi udtaler os aldrig om, hvad vi betaler kunstnerne. Det er en sag mellem os og dem. Vi er sikre på at vi har gjort et rigtigt valg uanset prisen. Med Prince får festivalen af fantastisk afslutning, vi er tæt på udsolgt. Selvfølgelig trækker andre topnavne som for eksempel Gorillaz, men vi er sikre på, at Prince trækker rigtigt mange."

Christina Bilde antyder dog, at det ikke er gratis at få etablerede kunstnere som Prince og medfølgende gigant-shows til at komme et smut forbi:

"…det er rigtigt, at der har været langvarige forhandlinger mellem os og Prince. Det er en stor produktion. Vi er gået sammen med to andre festivaler (Arrass i Frankrig og Werchter i Belgien, red.) og har selv henvendt os til ham. Det gør situationen anderledes, end når bands er på turne."  

Prince kunne med sine 12 millioner kroner lægge lidt ekstra til side på en konto, der i forvejen nok er bugnende, men popstjernen har desværre andre mere presserende udgifter liggende. I 2008 skulle Prince have spillet i Irland, men udsatte sin turne. Det gik ud over den irske koncertarrangør Desmond Morris, der måtte tilbagebetale værdien af 55.000 koncertbilletter til skuffede fans. I marts måned i år besluttede handelsretten i Dublin, at Prince skulle betale Morris 16 millioner kroner som erstatning, for de tab som Morris led.

Efterfølgende besluttede EU-domstolen, at Morris måtte indkræve en procentdel af alle Princes honorarer i alle EU-lande, indtil koncertarrangøren havde fået dækket sine tab. Derfor har Morris også krav på en andel af Princes løn til dette års Roskilde Festival. Om han vil benytte sig af muligheden for at lette Princes tegnebog lidt, ønsker Desmond Morris dog ikke at kommentere.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA