x

Pas på tyve og billethajer

Pas på tyve og billethajer

Når du står foran Orange Scene og rocker med, kan du risikere, at dit telt blive tømt for værdigenstande imens. Det er derfor en god idé at tænke lidt over, hvilke ting du tager med dig til festival. Sidste år var der 703 anmeldte tyverier på Roskilde Festival. Det er det højeste antal i flere år og en stigning på godt 45 % i forhold til 2008.

Da Roskilde Festival på mange måder er et pejlemærke for andre festivaler, opfordrer Topdanmark deltagerne på alle festivaller til at være ekstra opmærksomme på deres ejendele

"Festivalerne er skønne med fest og musik, som mange nyder med god grund, og der er heldigvis en god sikkerhed de fleste steder. Men med den eksplosive stigning i festivaltyverier, er det en god idé at tage nogle for-holdsregler, så man så vidt muligt undgår at få en kedelig plet på oplevelsen", siger skadedirektør i Topdanmark, Ole P. Rasmussen i en pressemeddelelse til Politiken.

Topdanmark opfordrer festivaldeltagere til at lade smykker og iPod'en blive hjemme og klare sig med kreditkort frem for kontanter, så vidt det er muligt. Ligesom det er bedre at fotografere med sin mobiltelefon, i stedet for at tage det dyre kamera med.

"Og husk så altid at låse teltet med en hængelås eller lignende, før du forlader det. Indboforsikringen dækker nemlig som udgangspunkt tyverier fra telt, hvis det har været låst. Der skal blot være tydelige tegn på, at teltet er brudt op, og så må de stjålne genstande ikke have været synlige udefra", siger Ole P. Rasmussen.

Der kan dog være forskelle på, hvordan tyveri dækkes i de enkelte selskaber, og derfor det en god idé at spørge sit forsikringsselskab, inden man tager på festival. Kontanter eller smykker, som stjæles fra et telt, er blandt de ting, som typisk ikke er dækket.

Overordnet set gælder det om at bruge sin sunde fornuft, både når man pakker til festivalen hjemmefra, og når man forlader sin lejr for at gå hen og høre musik. Den sunde fornuft skal man også bruge ifølge Roskilde Festivals egen hjemmeside, når det gælder køb af billetter fra uofficielle billetsælgere.

På festivalens officielle hjemmeside har arrangørerne netop skrevet følgende:

"Nåede du ikke at købe billet før udsolgt, og er du fortsat er på billetjagt, så træd meget varsomt. Billethajer og uofficielle billetsalgssteder tilbyder de eftertragtede billetter – og ofte til overpris. Men det er ofte umuligt for en køber at gennemskue, om billetterne overhovedet er ægte. Hvis billetter stjæles, mistes og så videre, kan billetnumrene gøres ugyldige. På denne måde kan fuskere forsøge at sælge billetter, som ser ægte ud, men som i virkeligheden er ugyldige. Roskilde Festival kan hverken garantere eller tjekke, om disse billetter er valide. Kun billetter købt direkte igennem vores officielle billetsteder kan vi garantere dette på. Så overvej dine valg grundigt og køb hellere en endagsbillet, mens de er til salg, eller vent til næste år".

Denne opfordring til agtpågivenhed er hermed givet videre.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA