x

Terminal hitter på MTV i USA

Terminal hitter på MTV i USA

Forleden kunne GAFFA berette, at danske Terminal fik chancen for at komme på MTV i USA med videoen til nummeret "Chasing Light" fra deres debutalbum "Bring Forth The Few", der udkom sidste år på Trechoma Records/Target Distribution.

Terminal skulle deltage i en udvælgelses-konkurrence om at komme på MTV i USA med deres video i en periode på 14 dage. I løbet af perioden har bandet ligget skiftevis på 1. og 2. pladsen, og til det allersidste så det ud til, at de kunne løbe med 1.pladsen, der giver direkte adgang til landsdækkende MTV-tv i USA.

Desværre gik 1. pladsen til et amerikansk band, og Terminal måtte tage til takke med en 2. plads, der desværre var ubrugelig. Nu skriver bandets pladeselskab i en pressemeddelelse, at der er grund til at lade champagnepropperne springe alligevel. Der kom nemlig en e-mail fra MTV i USA, der forklarede, at de aldrig havde set så stor interesse for et nyt band på mtvmusic.com. Ikke kun til afstemningen, men også på MTV-online generelt.

I mailen fortalte MTV, at Terminal har ligget i topplaceringer på deres "Most Vieved", "Top Rated" og "Most Commented"–lister og på top 5 på mtvUs hovedside under hele perioden, og at videoen er blevet vist over 10.000 gange. Derfor tøvede redaktionen ikke, da de besluttede sig for, at Terminal skal have chancen på tv i USA alligevel.

Som en MTV repræsentant skriver til sidst i mailen: "De viser mig tydeligt, at de har noget at byde på med al den online-interesse. Jeg tror, vi kan give dem en del ved at smide dem på tv."

Terminal udtaler om den seneste udvikling med MTV, og at de kommer i rotation på TV derovre: "Vi er ovenud lykkelige for den anerkendelse, vi har fået hos MTV i USA. At blive broadcastet til over 700 colleges og at ligge online hos MTV er en drøm, der er gået i opfyldelse. Vi er også alle meget beærede og stolte over den opbakning, vi har fået fra vores danske fans, venner og familie. Folk har knoklet for at eksponere os så meget som muligt i disse 14 dage. Vi var netop kommet fra en fotosession i Århus, og efter en lang dag var planen egentlig bare at drikke et par øl og evaluere på de seneste par uger - men så kom mailen fra pladeselskabet. Lad os bare sige, at det blev fejret, som det skulle!"

MtvU er den landsdækkende college-tv-kanal, der kommer ud til mere end 9 millioner studerende over hele USA. Mens amerikanerne snart kan se videoen på landsdækkende MTV, kan videoen til "Chasing Light " ses herhjemme på GAFFA.TV.

Inden Terminal drager på en efterårsturne, kan bandet opleves på Varde Open Air den 31. juli 2010.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA