x

George Clinton-guitarist død

George Clinton-guitarist død

Den amerikanske guitarist Garry Shider, især kendt for sit mangeårige samarbejde med funk-legenden George Clinton, ikke mindst dennes grupper Parliament og Funkadelic, er død af kræft i hjerne og lunger, skriver New York Times. Garry Shider døde i onsdags i sit hjem i Marlboro, Maryland. Han blev 56 år.

Garry Shider var dels kendt for sit ekstremt funky rytmeguitarspil og for sine vilde soloer, dels for ofte at optræde på scenen iført ble, hvilket naturligt gav ham tilnavnet "Diaper Man".

Garry Shider blev født i Plainfield, New Jersey, 24. juli 1953 og begyndte som barn at synge og spille i en lokal gospelgruppe. Som ganske ung mødte han George Clinton, der siden kom til at producere gruppen United Soul, som Shider som teenager begyndte at spille i. I begyndelsen af 70'erne bad Clinton så Shider om at spille med på optagelser med Clintons to tæt forbundne funkbands, Parliament og Funkadelic, og siden blev Shider fast medlem af disse. Sammen med Clinton skrev han nogle af Clintons bedst kendte sange, som "One Nation Under A Groove" og "Atomic Dog".

Efter at Parliament og Funkadelic gik i opløsning i begyndelsen af 80'erne, fortsatte Shider samarbejdet med George Clinton, blandt andet i dennes gruppe P-Funk All-Stars, der optrådte på Roskilde Festival 2006, hvorfra ovenstående billede stammer. I 1997 blev han sammen med George Clinton og de øvrige medlemmer af Parliament og Funkadelic optaget i Rock and Roll Hall of Fame.

Garry Shider efterlader sig sin kone, sangerinden og sangskriveren Linda Shider og sønnerne Garrett og Marshall.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA