x

Plan B til Vega

Plan B til Vega

I sidste måned gæstede engelske Plan B alias Benjamin Drew Lille Vega til en lukket koncert arrangeret af pladeselskabet Warner og GAFFA - en showcase, man kun kunne komme med til, hvis man havde vundet en billet, og som blev en stor succes.

Nu kommer Plan B så tilbage, nærmere betegnet Store Vega i København søndag den 28. november, og denne gang er der adgang for alle.

Plan B debuterede i 2006 med det rap- og hiphop-inspirerede album "Who Needs Action When You Got Words", som i foråret 2010 blev fulgt op af det langt mere soul-påvirkede "The Defamation Of Strickland Banks". Et album, som lå hele fem uger på toppen af den engelske hitliste, og som i skrivende stund ligger nummer 18 på den danske albumhitliste. Herhjemme er singlen "She Said" også blevet et pænt hit og var blandt andet "Ugens Uundgåelige" på P3 i april.

I GAFFAs julinummer, som er på gaden på torsdag den 24. juni, kan du læse et interview med Plan B, men allerede her kan vi citere lidt fra det. Plan B bliver spurgt om, hvorfor han efter at have markeret sig som rapper pludselig laver et soulalbum, og han svarer:

- Når man kan gøre det lige så godt, som jeg kan, hvorfor skulle man så lade være?

Plan B fortsætter:

- Den type mennesker, jeg gerne vil have skal lytte til min musik, er den type, der kan rumme begge stilarter, og som kan værdsætte, at ligegyldigt hvad jeg gør, så gør jeg det godt. Problemet er, at der er mange mennesker, der sammenligner denne her plade med en fucking hiphop-plade, når de i virkeligheden burde sammenligne den med alle de andre soulplader, der er derude. Lad være med at sige, at jeg har solgt ud. Lyt til min fucking plade, glem alt om det første album og bedøm pladen som det værk, den er. Jeg gider ikke have snæversynede fordomsfulde mennesker til at lytte til mit lort, jeg vil ikke have, at racister og homofober lytter til mit lort, og jeg vil bestemt ikke have, at puritanere lytter til det. De folk, der udelukkende lytter til én type musik – om det så er hiphop eller drum'n'bass - er en flok fucking pikhoveder, og det kan jeg slet ikke forholde mig til.

Billetsalget begynder fredag den 25. juni klokken 10 via GAFFA Live

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA