x

Orange Scene bliver måske stående

Orange Scene bliver måske stående

Måske vil Danmark få sin hidtil største scene i Roskilde om et par år. Ifølge Politiken har Roskilde Kommune nemlig udtrykt ønske om, at Roskilde Festivals Orange Scene bliver stående på Dyrskuepladsen hele året. Scenen har plads til et publikum på 65.000, hvilket er omtrent 10.000 mere end Parkens maksimale kapacitet.

"Der er ingen tvivl om, at Roskilde Festival sagtens kunne tænke sig at lave nogle kæmpekoncerter derude, som vil kunne trække flere end for eksempel Parken," siger Lars Elmsted, som er kommunikationskonsulent i Roskilde Kommune. Også Roskildes borgmester, Poul Lindor Nielsen, er ifølge Politiken positiv over for idéen og forestiller sig, at byen vil kunne holde flere endags- og todagesfestivaler.

Forslaget om Orange Scene er del af en større plan, der skal give et bud på, hvordan blandt andet festivalpladsen og campingpladsen med sin voksende grusgrav skal se ud de næste 25 år.

Lars Elmsted siger til Politiken, at festivalledelsen for et par år siden tænkte på at flytte Roskilde Festival på grund af grusgraven, men at der nu "tegner sig et forløb, som ser fornuftigt ud, og som festivalledelsen er rigtig glad for."

Den nye lokalplan for Dyrskuepladsen, og hermed også en eventuelt permanent Orange Scene, forventes at blive vedtaget i marts 2011.

Opdatering:

GAFFA har nu fået en kommentar fra Roskilde Festivals talskvinde, Christina Bilde, der udtaler:

- Det (at Orange Scene skal blive liggende på festivalpladsen hele året, red.) er vi meget positive over for. Helt kort kan jeg sige, at en plan eller vision for pladsen er noget, vi har efterlyst i mange år. Og at vi venter os meget af det. Det giver os – og alle de andre brugere af dyrskuepladsen som for eksempel Roskilde Dyrskue – en fremtidssikret plads, der er gearet til at løfte store kulturevents og oplevelser. Det kan være med til at give Roskilde særstatus som arena for open-air-kulturoplevelser. Samtidig er det vigtigt for os, at der er en fleksibel detailplan, som kan tilpasses de forskellige typer af arrangementer.

Du kan holde dig opdateret om Roskilde Festival på Roskilde Daily.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA