x

70’er kult-band åbner Ringsted Festival

70’er kult-band åbner Ringsted Festival

I 1976 åbnede de Roskilde Festival og vandt Årets Rockpris for fornyelse af dansk rock.

Der er flydt noget vand under broen siden da, men Ringsted-bandet Troldmandens Lærling er aktive igen, efter 25 års pause. Den 5. august kl. 18 giver de en af deres sjældne koncerter, når de indvier Ringsted Festivals nye scene "Kopimaskinen".

Troldmandens Lærling spiller musik fra de glade halvfjerdsere, og det er tydeligvis stadig populært. Bandets sidste to koncerter var udsolgte, 14 dage inden de fandt sted.

"Det er vores største ønske at optræde på Ringsted Festival. Det er vildt positivt. Og så er vi ekstra glade for endda at få lov til at åbne festivalen", siger forsanger og guitarist Carsten Svendsen.

Festivalleder Anders Sørensen udtaler i en pressemeddelelse: "Jeg synes, det er fantastisk, at Troldmandens Lærling er gendannet og har lyst til at spille på festivalen. Personligt glæder jeg mig rigtig meget til at opleve dem. Selv hørte jeg dem som ung i 80'erne, og jeg ved, at mange fra andre fra Ringsted-egnen stadig kan huske dem. På "Kopimaskinen" har vi også talenttræf, så det bliver sjovt at forene ungt og gammelt på samme scene og tilbyde publikum noget, der appellerer til begge generationer".

Troldmandens Lærling består i dag udelukkende af de oprindelige medlemmer, som i de mellemliggende årtier været aktive navne hver for sig i Ringsteds musikliv. Tre fra bandt underviser til dagligt på Ringsted Musikskole

Sidste år udsendte Troldmandens Lærling en retro-cd med musik fra hele karrieren. Den kan købes på www.karma.dk. Men Carsten Svendsen lover, at der også er helt nye numre i vente. "Vi har virkelig fået smag for det igen, og vi har spritnye ting i posen".

Ringsted Festival foregår den 5.-7. august. Blandt de øvrige optrædende er Rick Astley, Kool & The Gang, Dizzy Mizz Lizzy, Medina, Sanne Salomonsen, Thomas Helmig og Rasmus Seebach. Du kan læse mere på festivalens hjemmeside.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA