x

Annika Aakjær ude med ny video

Annika Aakjær ude med ny video

"Pænhed er kommet til byen", Annika Aakjærs nok tydeligst politiske nummer fra hendes seneste album, "Missionær", er ude som single med video til - og du kan se den her på GAFFA TV.

I pressemeddelelsen hedder det, at videoen og sangen er "inspireret af det Danmark, som en bestemt befolkningsgruppe går og drømmer om, men som aldrig har eksisteret. Og forhåbentlig aldrig kommer til det. Det er Morten Korch/kolonihavehus-stemning blandet med "the Stepford Wives", stegt i sydende sarkasme." Musikvideoen er lavet sammen med filmfotograf Jan Pallesen, og sangen refererer blandt andet til Natasjas nummer "Gi' Mig Danmark Tilbage" og, må man antage, Dansk Folkepartis parafrase over samme slogan. Blandt andet synger Aakjær: "Gi mig Danmark tilbage/var der en der sagde/men da nogen så stjal det/kun hun ikke klage".

Aakjær rider for tiden på en bølge af gode anmeldelser for "Missionær", som også GAFFA var imponeret over i februar. Anmelder Ole Rosenstand Svidt giver den 27-årige musiker fem stjerner og skriver, at "med Missionær understreger Annika Aakjær, at hun er kommet for at blive på den danske sangskriverscene."

Annika Aakjær bliver en travl kvinde i løbet af efteråret. Fra den 9. september skal hun være med i genopsætningen af Beatles-teaterkoncerten "Come Together" på Østre Gasværk. Den forestilling kører indtil den 4. december, men alligevel har Aakjær fundet tid til fire koncerter i november, hvor hun blandt andet får selskab af Henrik Marstal på bas og guitar. Livedatoerne kommer her.

03/11    Mungo Park, Allerød
18/11    Musikhuset Århus (Rytmisk Sal), Århus
19/11    Skive Theater, Skive
20/11    Månen, Haderslev
24/11    Lille Vega, København

Du kan købe billetter via GAFFA Live.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA