x

Björk laver ep med Dirty Projectors

Björk laver ep med Dirty Projectors

Björk og Dirty Projectors (billedet) har længe været fans af hinanden og spillede endda en fælleskoncert sidste år med musik skrevet af Projectors' frontmand Dave Longstreth. Nu har de taget musikken fra den koncert og indspillet den på en ep, som udkommer den 30. juni. Gruppen hookede op med Björk for halvanden måned siden for at indspille de syv nye numre og fik hjælp fra Nicolas Vernhes, der blandt andet har produceret for Fischerspooner. Singlens navn lyder nok bekendt for dem, der følger med i bandets karriere, for Dirty Projectors' sidste album fra juni 2009 hed nemlig "Bitte Orca", og siden da har gruppen ikke udsendt ny musik.

"Orca" betyder dræberhval, og bandets fascination af de store dyr går langt tilbage. "I april sidste år var Amber (Coffman, guitarist og sanger, red.) ude at gå ved Mount Wittenberg nord for San Francisco. Hun kiggede ud over havet og så en lille familie af hvaler. Jeg skrev nogle sange om det og sendte dem til Björk, som sagde ja til at synge rollen som hvalmoderen. De sange blev til Mount Wittenberg Orca. Amber, Angel (Deradoorian, red.) og Haley (Dekle, red.) synger rollerne som de unge hvaler, og jeg synger rollen som Amber, " fortæller Longstreth.

Meget passende går overskuddet fra ep-salget til at skabe beskyttede havområder. Du kan altså både redde hvalerne og høre ny musik fra Björk og Dirty Projectors på ep'ens helt egen hjemmeside, hvor du selvfølgelig også kan købe musikken den 30. juni.

Tracklisten kommer her.

1. Ocean
2. On and Ever Onward
3. When the World Comes to An End
4. Beautiful Mother
5. Sharing Orb
6. No Embrace
7. All We Are

Dirty Projectors kan i øvrigt opleves på årets Roskilde Festival.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA