Patti Smith mindes Roskilde-ulykken

Patti Smith mindes Roskilde-ulykken

I 2001, året efter at ni unge mænd mistede livet foran Orange Scene, spillede Patti Smith på Roskilde Festival og gav, ifølge musikchef Rikke Øxner, "alle tilstedeværende livs- og festivalmodet tilbage". Nu kommer punkens gudmoder igen til Dyrskuepladsen, både for at give koncert på Orange Scene og for at mindes ulykken i 2000.

Det gør hun ved åbningen af Orange Scene torsdag den 1. juli, inden musikken begynder, sammen med sin guitarist Lenny Kaye.

"Valget af Patti Smith var indlysende. Og til vores store glæde fik vi svar fra hende inden for få timer – hun ville meget gerne komme og var meget beæret over at blive spurgt," siger Rikke Øxner og fortæller om Smiths personlige forhold til den tragiske begivenhed: "Ulykken havde også indprentet sig dybt hos hende, og det samme havde mindet om en smuk eftermiddag på Orange i 2001, hvor 50.000 bevægede mennesker var sammen om i musikken at genfinde mening med livet."

Roskilde Festival påpeger, at markeringen af ulykken er et selvstændigt punkt på programmet og altså ikke erstatter Patti Smiths koncert om lørdagen, også på Orange Scene.

Du kan holde dig opdateret om Roskilde Festival på Roskilde Daily.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA