x

Roskilde giver 850.000 til udsatte børn og mødre

Roskilde giver 850.000 til udsatte børn og mødre

Når man punger ud for en af de eftertragtede Roskilde Festival-billetter, eller bruger spareskillingerne på kolde fadbamser inde på festivalpladsen, kan det gøre lidt ondt i bankbogen, men mon ikke det er en trøst for de fleste, at andre får gavn af ens egne udskejelser.

Red Barnet, ASF-Dansk Folkehjælp, Børns Vilkår, Alexandrakollegiet og Mødrehjælpen er modtagerne af en pulje penge på samlet 850.000 kroner, som Foreningen Roskilde Festival har valgt at skænke til udsatte børn og mødres vilkår.

Puljen fordeles mellem seks organisationer for både udsatte børn og unge samt unge mødre og sårbare børnefamilier. Fælles for alle organisationer er, at de varetager børnenes behov.

Hos Børns Vilkår betyder donationen eksempelvis, at udsatte børn bliver tilbudt aktivitetstilbud, ferieophold, natur- og fællesskabsprojekter og ikke mindst rådgivning i form af børnetelefonen og børnechat.

Alexandrakollegiet og Mødrehjælpen hjælper henholdsvis unge mødre og sårbare børnefamilier, som ikke har andre steder at gå hen.

Red Barnet glæder sig over donationen: "Det betyder, at vi kan realisere vores natur- og fællesskabsprojekt. Pengene skal bruges til at få udsatte børn i Danmark ud i naturen forskellige steder," siger Camilla Jacobsen fra Red Barnet.

Red Barnets natur- og fællesskabsprojekt går ud på at give udsatte børn naturoplevelser for derved at skabe fællesskaber, hvor de lærer at samarbejde og stole på hinanden. Oplevelserne kan svinge mellem alt fra et besøg på en forhindringsbane til lejrbål i det fri.

Foreningen Roskilde Festival er arrangør af Roskilde Festival. Foreningen har til formål at støtte initiativer, der er til gavn for børn og unge, samt at støtte humanitært og kulturelt arbejde. Foreningens arbejde er uafhængigt af partipolitik og har ingen geografiske grænser. Al overskud udloddes til velgørende og kulturelt arbejde i henhold til foreningens formålsparagraf. I 2009 gav Roskilde Festival et overskud på 20,4 mio. kr., og gennem årene har Foreningen Roskilde Festival genereret mere end 135 mio. kr. til velgørenhed.

Så brokker banken sig, når du kommer hjem fra årets festival, kan du med tryghed sige, at du har givet dine penge til værdigt trængende.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA