x

John Hiatt til Randers

John Hiatt til Randers

Randers har åbenbart ambitioner om at være det nye Horsens inden for rockkoncerter. I hvert fald har Kronjyllands hovedstad nu hele tre internationale topnavne på plakaten i efteråret, alle på Værket - Nick Caves Grinderman, Sheryl Crow og nu også John Hiatt, der har meldt sin ankomst fredag den 12. november med sit band The Combo. Koncerten er Hiatts eneste i Danmark i denne omgang.

John Hiatt udsendte i foråret 2010 albummet "The Open Road", hans 19. studiealbum, som GAFFA gav en fin firstjernet anmeldelse under overskriften "Tændt roots- og voksenrock fra en John Hiatt lysår fra pensionisttilværelsen".

Kort foriden havde John Hiatt gæstet Det Kongelige Teater i en duokoncert med kollegaen Lyle Lovett, der også udløste en firstjernet GAFFA-anmeldelse, hvor det blandt andet hed: "John Hiatt når i samme sang fra klassisk heavyrockfalset til den mest kraftfulde, dybe bluespower, via avancerede soulfraseringer. Salen elsker det, og publikum klapper og jubler, hver gang han har fyret en særlig fantastisk bredside af."

John Hiatt blev født i 1952 i Indianapolis, Indiana, og hans lange karriere blev grundlagt, da han som  16-årig flyttede hjemmefra og satsede alt på at kunne leve af sin akustiske Gibson 1947 og sin Telecaster 1957. Han debuterede i 1974 og har siden udgivet en lang række album i forskellige konstellationer både solo og med bands. John Hiatt er kendt som en intens livekunstner og en fremragende sangskriver med stærke tekster om amerikanske hverdagsskæbner. Til gengæld skal du ikke forvente, at John Hiatt begynder at smadre sin guitar på scenen. Hvor latterligt, han synes, den slags er, har han skrevet sangen "Perfectly Good Guitar" om.

John Hiatt er kendt som en "musikernes musiker" med mange venner og fans blandt musikere i mange genrer - også mange, som er (endnu) mere kendte, end han selv er. Hans sange er blevet fortolket af så forskellige navne som Bob Dylan, Eric Clapton, Bonnie Raitt, Iggy Pop, Paula Abdul og Rosanne Cash.    

Koncerten på Værket vil foregå i Ridehuset med plads til 1400 stående publikummer. Billetsalget begynder mandag 28. juni klokken 11.00 via GAFFA Live.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA