x

Der er pant på pavilloner

Der er pant på pavilloner

Campingvagterne på Roskilde har fået en ekstra tjans i år udover at fjerne skrald og sørge for god ro og orden. De skal nemlig sikre, at alle de opsatte pavilloner har fået påsat et pantmærke, der skal købes for 100 kroner, der kan købes ved indgangen.

Planen var, at folk skulle betale panten, når de fik armbånd på, og sådan vil det også foregå fra i dag og resten af festivalen. Men fordi hegnet blev væltet lørdag, er der tusindvis af gæster, der kom ind på campingområdet uden at betale panten. Derfor går vagterne nu rundt på pladsen og tjekker, om de opsatte pavilloner har et pantklistermærke påsat.

Pantinitiativet skyldes i følge Roskilde Festival, at man ønsker at folk tager ders pavilloner med hjem, når festivalen er færdig. Hvert år efterlades der nemlig omkring 8000 pavilloner, hvilket svarer til 14 tons metalaffald, og det tal forsøger man med den nye ordning at mindske.

For at få de 100 kroner tilbage skal man have både klistermærket og en kvittering med, hvorefter du selv vælger, om du vil skrotte pavillonen eller gemme den til senere festivaleventyr.

Pavillon der ikke har et pantmærke påsat vil blive fjernet af lejrvagterne.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA