x

GAFFA-skribent udgiver den første danske Lars Ulrich/Metallica-biografi

GAFFA-skribent udgiver den første danske Lars Ulrich/Metallica-biografi

Metallica er efter 20 år stadig på toppen, og – som det nok vil være nogen bekendt – koncertaktuelle i Parken i aften. Og når gruppens mange fans har headbanget af i pinsen, kan de passende (sammen med alle andre musikinteresserede) kaste sig over den store danske Lars Ulrich/Metallica-biografi, der er på gaden 1. juni, altså lige efter pinse.

Bogen har titlen "Forkælet Med Frihed: Lars Ulrich og hans band Metallica" og har, som titlen antyder, specielt fokus på metalgiganternes danske trommeslager Lars Ulrich, der både musikalsk og organisatorisk unægtelig har været og til stadighed er et af bandets kernemedlemmer – og med et Metallica-salgstal på 90 millioner plader på verdensplan må siges at være den mest succesfulde danske rytmiske musiker nogensinde. "Forkælet Med Frihed" er samtidig den første danske Lars Ulrich/Metallica-biografi.

Forfatteren er Jens Jam Rasmussen, mangeårig musikjournalist og tilknyttet GAFFA siden 1986, ligesom han bl.a. bestyrer heavy-e-zinet heavyjam.dk. Jam har interviewet Ulrich, bandmedlemmer, familie og venner indgående, og bogen beskriver Ulrich helt fra barndommen, hvor han fik en meget fri opdragelse i boheme-hjemmet med faderen, tennisspilleren og multikunstneren Torben Ulrich, over Metallicas støt stigende succes op til de senere års kriser med sagsanlæg mod piratkopister og Metallica-sanger James Hetfields alkoholafvænning og til nu, hvor bandet er tilbage på toppen.

Bogen er på 320 sider og koster vejl. kr. 299,-

GAFFA.dk anmelder i øvrigt naturligvis Metallica-koncerten i Parken i aften.

Bestil allerede nu bogen i GAFFA Shop


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA