x

Phish stopper efter nyt album og sommerturné

Phish stopper efter nyt album og sommerturné

Den amerikanske gruppe Phish, kendt for sine maratonlange, jam-prægede bluesrockoncerter og ekstremt dedikerede fans, har via deres guitarist Trey Anastacio på deres hjemmeside meddelt, at de stopper efter deres næste album og den følgende turné.

Trey Anastacio skriver bl.a.: "Vi er blevet enige om at slutte, mens legen er god (...) Vi vil ikke blive karikaturer af os selv, eller værre endnu, et rent nostalgi-band. Vi kom frem til, at vi efter 21 år sammen havde muligheden for at trække os tilbage ærefuldt og i enighed, forenet i vores venskab og taknemmelighed."

Phish har udgivet 11 studiealbum, hvor de blander rock, blues, jazz, country, latin og meget mere i ofte lange numre med masser af instrumentalpassager, som er blevet dyrket til det ekstreme i bandets ofte mange timer lange, improvisationsrige koncerter, hvilket har affødt utallige sammenligninger med Grateful Dead. Som Grateful Dead har Phish også mange hardcore-fans, som er draget rundt fra koncert til koncert, og der er nok en del af disse, der har brug for krisehjælp oven på nyheden om opløsnigen.

Phish udgiver sit sidste album, altså det 12. studiealbum, "Undermind" 15. juni og tager umiddelbart herefter på en USA-turné, der slutter i hjemstaten Vermont 14. og 15. august.

Læs Trey Anastacios udtalelse


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA