x

Roskilde-bands i god form i England

Roskilde-bands i god form i England

Som tidligere nævnt her på Roskilde Daily spillede Gorillaz i sidste uge en stjernespækket koncert, hvor de fik hjælp af navne som Lou Reed, Shaun Ryder og De La Soul. Koncerten indkasserede tre stjerner ud af fem hos den engelske avis The Guardian, der var til stede på festivalen med en stribe anmeldere, som anmeldte en masse navne, hvoraf flere af dem også kan opleves i denne uge på Roskilde Festival.

Et af dem er Muse, der ikke havde den UFO med, som de ellers er ankommet i til andre europæiske koncerter. Tilgengæld havde de The Edge fra U2 med, der kom ind op spillede med på "Where The Streets Have No Name" som en slags trøstepræmie, da U2 havde måttet aflyse den annoncerede koncert på den engelske festival. Derudover løb bandet med succes gennem hele bagkataloget til en koncert, hvor der var fokus på musikken i stedet for showet, og som fik fire stjerner af The Guardian.

Samme vurdering gik til The National (billedet), der dog tog lidt om at komme i gang i Glastonbury. I følge anmelderen lignede bandet bjørne, der lige var kommet ud af vinterhi, og Matt Berningers mørke stemme havde lydt helt sort i begyndelsen. Men da bandet kom til den nye single, "Bloodbuzz Ohio", kom bandet for alvor i gang, og koncerten peakede ikke overraskende med "Fake Empire".

Der var også fire stjerner til Florence + The Machine (der spillede "The Chain" af Fleetwood Mac), Hypnotic Brass Ensemble (der havde været gode til at sætte gang i folk og havde lært dem Chicago-slang), Vampire Weekend (der havde omarrangeret "Giving Up The Gun" ret kraftigt) og Beach House (der havde spillet en smuk og meget tilbagelænet koncert).

Der var dog "kun" tre stjerner til LCD Soundsystem, der havde problemer med at få gang i folk. Dette kunne dog skyldes, at de spillede umiddelbart efter England havde fået tæsk af Tyskland til VM.

I denne uge er der Roskilde-aktuelle navne på plakaten på festivaler i Norge (Hove Festival) og Sverige (Peace & Love), og vi følger også med her for at få en idé om, hvad vi kan forvente os af de kommende koncerter med navne som Them Crooked Vultures, Alice In Chains, Robyn, Patti Smith og mange andre.

Følg hele GAFFAs Roskilde-dækning på Roskilde Daily.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA