Nyhed

Nyt Martin Hall-album 1. juni

"Das Mechanische Klavier" klassisk instrumenteret værk med mezzosopran og digtoplæsning

Multikunstneren Martin Hall er kendt for sin høje produktivitet og store alsidighed. Sidste år udgav han både popalbummet "Music Hall" og genudgav det elektroakustiske kompostionsværk "Inskription" samt lavede fuldlængde-soundtrack indlagt i Jeff Matthews’ roman "Wheelchair Wildstyle" og holdt en række foredrag. Og nu er han igen lige om hjørnet med et nyt album, som han allerede løftede sløret for, da GAFFA talte med ham sidste efterår. Igen med et helt anderledes indhold end sidste gang, han var på banen.

Albummet får titlen "Das Mechanische Klavier" og kommer på gaden lige efter pinse, 1. juni. Albummet er skrevet og produceret af Hall og består af en slags engelsksprogede popsange, som dog primært bliver spillet af 14 klassiske musikere, og sangene fremføres af den ligeledes klassiske mezzosopran Andrea Pellegrini, som Hall tidligere har arbejdet sammen med på albummene "Camille " (2002) med musik fra teaterstykket "Kameliadamen" på Gladsaxe Teater og sidste års "Music Hall".

Martin Hall kan nok beskyldes for meget, men ikke for at lefle for mainstream, og derfor kan det næppe overraske Hall-kendere særlig meget, at sangene indrammes af en række Hall-digte, som oven i købet er blevet oversat til tysk og oplæses af Herbert Zeichner, som i øvrigt er aktuel med sin tyske oversættelse af Joakim Garffs store og meget roste Søren Kierkegaard-biografi "SAK".


Om albummet siger Halls pladeselskab Panoptikon selv: "Gennem en række erindringsfragmenter og kommentarer til tidens kulturelle delirium flettes pladens kompositioner sammen med en fortælling om personlig opløsning."

Martin Hall, der også har udgivet en række bøger, har i øvrigt gennem flere år arbejdet på en roman, der ifølge ham selv formodentlig bliver på omkring 600 sider.


ANNONCE