x

The Holmes Brothers spiller i Danmark

The Holmes Brothers spiller i Danmark

I løbet af deres tre årtier lange karriere har de spillet med Bob Dylan, Van Morrison, Bruce Springsteen, Patti Smith og Lou Reed for bare at nævne et par stykker. Nu kommer trioen The Holmes Brothers til Danmark for at give tre koncerter, den 20., 21. og 22. juli i Aalborg, med det nye album, "Feed My Soul", i baglommen.

Pladen handler til dels om Wendell Holmes' nyligt overvundne kræftsygdom og fik fire stjerner af GAFFAs Henrik Friis med ordene: "Blandingen af rootsrock, rhythm'n'blues, soulet korsang og gospel ér altså smittende, og selv om udtrykket generelt er positivt, er de ikke blevet tandløse gamlinge: både dagens USA og de solskinsvenner, der svigter, når der virkelig er behov, bliver ristet."

Selvom gruppen hedder The Holmes Brothers, er det kun to af medlemmerne, der rent faktisk er brødre, nemlig Wendell og Sherman, mens tredje medlem er vennen Popsy Dixon. De to Holmes-brødre voksede op i et baptistmiljø i Virginia og fik deres første musikalske inspirationer fra salmer og gospel-musik. Senere lyttede de til bluesmusik fra folk som B.B. King, inden de begge endte i New York, mødte Dixon og til sidst formede The Wendell Brothers. Debutalbummet kom dog først i 1990, men i løbet af det næste årti fik flere store stjerner øjnene op for gruppen. Blandt andet indspillede de en plade på Peter Gabriels pladeselskab Real World. Siden har de udgivet flere anmelderroste albums og optrådt på adskillige scener og talkshows i USA.

The Holmes Brothers giver koncert den 20. og 21. juli på havnen i Aalborg i forbindelse med Tall Ships Races samt den 22. juli til "Baptist Conference" i Olympiaparken i Aalborg. Desuden kommer gruppen til Svendborg den 3. november. Du kan købe billetter via GAFFA Live.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA