x

Roskildes scener er mere end musikken

Roskildes scener er mere end musikken

Roskilde Festival har i mange år sat fokus på forskellige politiske temaer og har via events og kunstinstallationer gjort publikum opmærksomme på konflikter, klimaforandringer og ulighed i verden. I år får områderne omkring de tre store scener Arena, Odeon og især Cosmopol hver et tema, som publikum kan opleve og være en del af.

Odeon fokuserer i år på bæredygtighed i hvad de kalder "Sustainable Zone", hvor nogle af festivalens musikere skaber bæredygtig kunst, der senere bliver bortauktioneret. Derudover kan man også finde kunst af en række samtidskunstnere, som blandt andet værket "Skraldekvinden" af Bjørn Nørgaard.

Omkring scenen Arena kan publikum opleve "Development Zone", der er et område, som over de næste år vil være i udvikling kunstnerisk og fysisk. Det er første gang, at denne zone har haft en decideret identitet, og i første omgang vil der være fokus på kunst på alle fladerne, så det samtidig ikke optager for meget plads for de mange publikummer på vej mod selve Arena-scenen.

Med "Urban Conflict" har Cosmopol-området skabt en række aktiviteter og installationer, der fokuserer på problemstillinger omkring blandt andet opholdstilladelse og præventive anholdelser. Blandt andet vil festivalgæsterne kunne opleve aktiviteten "Fang En Opholdstilladelse", hvilket Marc Bonnevie fra komiteen Flygtinge Under Jorden forklarer nærmere om:

- Man skal lave et bungy-run, hvor man får en sele på, der er fastgjort i en elastik til en pæl. Så skal man forsøge at nå frem til Birthe Røhn Hornbech, der står med en opholdstilladelse i hånden. Vi har så nogle skilte undervejs, der fortæller hvor langt man er i processen og nogle forhindringer, som man skal komme forbi. Det er naturligvis for at vise, hvor hårdt det er at få en opholdstilladelse i Danmark.

Flygtninge Under Jordens aktiviteter gør sammen med et plakatværksted, et lydstudie og en ikke-kommerciel café området omkring "Urban Conflict"-zonen ved Cosmopol til mere end en musikscene. De tre sceneområder udgør tilsammen en række kreative rum, der kan sætte tankerne i gang hos de fremmødte festivalgæster fra torsdag, når festivalpladsen åbner.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA