x

Magnus fra Gaarden spiller ung jazz i København

Magnus fra Gaarden spiller ung jazz i København

De kalder sig børnene af den ny generations jazzmusikere og spiller en gennemkomponeret, men skæv og til tider disharmonisk blanding af ikke bare jazz, men også rock, Balkan og punk. Magnus Fra Gaarden er fem uhøjtidelige typer, der går på scenen klædt ud som alt godt fra bondegården, og næste måned giver de hele fem koncerter i forbindelse med Copenhagen Jazz Festival.

De fem gutter har en imponerende række konkurrencer, festivaler og koncerter bag sig: De vandt Ung Jazz 2008 og gik derfor videre til finalen i den skandinaviske Young Nordic Jazz Comets 2008. De har spillet til Danish Music Awards Jazz og på både Københavns og Århus' jazzfestivaler samt nået en finaleplads til Live Contest 2008. Sidst men ikke mindst spillede de til dette års Spot Festival, hvor GAFFAs anmelder Anders Ejsing kaldte dem "et legesygt og idérigt band, der måske kunne variere det musikalske udtryk lidt mere".

Gruppen udgav sidste år i april deres selvbetitlede og Kunstrådsstøttede debutalbum, som de efter jazzfestivalen skal ud og promovere i Tyskland.

I Danmark ser koncertkalenderen foreløbig sådan her ud:

3/7 Huset i Magstræde kl. 15
5/7 PH Cafeen kl. 15
7/7 Lygten Station kl. 21
11/7 Kulturhuset Islands Brygge kl. 16
11/7 Jazzklub Øksnehallen kl. 23

Copenhagen Jazz Festival foregår fra den 2. til og med den 11. juli, og billetter kan købes via GAFFA Live.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA