x

James Blunt giver flyvende koncert

James Blunt giver flyvende koncert

Højere har en popstjerne ikke været før. James Blunt gav i mandags koncert i et fly, der befandt sig næsten 13 kilometer over jordens overflade, og slog dermed rekorden for, hvor højt oppe i luften et band kan spille. 

Blunt tog afsted fra Stansted Lufthavn i London sammen med sit backingband og spillede i luftrummet over den engelske by Essex for 150 mennesker, der flittigt optog koncerten på deres telefoner. Bagefter modtog den tidligere officer en såkaldt "record-breaker"-præmie, som han ville hænge på wc'et ifølge ham selv.

Den 36-årige singer-songwriter er ikke den første til at spille høje koncerter. Jamiroquai gjorde det i 2007 med deres "Gig in the Sky"-show, som dog kun kom op i cirka 10 kilometers højde. Også Kashmir har forsøgt sig med en flykoncert. I 2003 spillede de fem numre flyvende rundt over Danmark, cirka 11 kilometer oppe i luften.

I den modsatte ende har Katie Melua i øvrigt givet verdens dybeste koncert, idet hun i 2008 spillede 300 meter under havets overflade på en boreplatform ud for Bergen.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA