x

Agnes Obel varmer op for Jónsi

Agnes Obel varmer op for Jónsi

For nogen tid siden meldte islandske Jónsi, sanger i de for tiden pauseholdende Sigur Rós, at han giver koncert i Store Vega i København 17. august med sit eget band og sange fra sit nyligt udgivne, primært engelsksprogede soloalbum "Go".

Nu oplyser koncertarrangøren Beatbox så, at den Berlin-bosatte danske sangerinde og sangskriver Agnes Obel vil varme op for Jónsi.

Agnes Obel debuterede tidligere på året med ep'en "Riverside EP" og optrådte i maj på Spot Festival, hvor GAFFAs Anders Ejsing tildelte hende hele fem stjerner og blandt andet skrev: "Agnes Obel selv sang og spillede elpiano, og hun blev akkompagneret af en cellist, der også sang kor. På et enkelt nummer spillede cellisten dog akustisk guitar. Efter en instrumental intro fulgte så selve sangforedraget baseret på Obels fine og meget enkle sange, sunget og spillet med stor selvsikkerhed og intensitet. Det var langt fra de store armbevægelsers aften, men hun formåde tydeligvis at fastholde publikums opmærksomhed i kraft af en meget bevægende og dynamisk detaljeret musikalsk fremførelse."

Agnes Obel kan også opleves på VoxHall i Århus 31. august til en af de såkaldte Medium Rare Sessions, hvor Århus-bandet The DeSoto Caucus er backingband for en stribe solister fra ind- og udland. Samme aften kan også amerikanske Mark Lanegan høres på VoxHall med The DeSoto Caucus i ryggen.

Billetter til Jónsi og Agnes Obel kan købes via GAFFA Live.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA