x

Iggy Pop & The Stooges til Roskilde

Iggy Pop & The Stooges til Roskilde

Roskilde Festivals program har været færdigt nogen tid, men her en måned før festivalen har festivalen offenliggjort endnu et hovednavn: Nemlig de gendannede Iggy Pop & The Stooges, der for tiden er på reunionturné, og som rygterne også har talt om længe i forhold til Roskilde.

Iggy Pop & The Stooges udgav 1967-73 tre banebrydende, støjende garagerock-album med klassikere som "I Wanna Be Your Dog", "Search & Destroy" og "No Fun". Bandet turnerede heftigt med Pop som ekstremt karismatisk og hyperenergisk frontfigur, altid i bar overkrop, til tider stort set nøgen og kendt for selvdestruktiv opførsel som f.eks. at rulle sig i glasskår på scenen, ligesom han var en af de første, der praktiserede stagediving.

Gruppen fik kultstatus verden over – og banede vejen for punken og utallige guitarrockbands, men i midten af halvfjerdserne var det slut, efter at det siden klassiker-udnævnte album "Raw Power" floppede, og gruppens medlemmer kom for langt ud i narkomisbrug.

Stooges-bassisten David Alexander døde af alkoholforgiftning, og brødrene Ron (guitar) og Scott Asheton (trommer) holdt siden en ret lav musikalsk profil. Iggy Pop indledte en solokarriere med flere op- og nedture, men han er tilbage i fin form, at dømme efter sidste års heftige liveoptræden på Train i Århus og albummet "Skull Ring", hvor de to Asheton-brødre også medvirker.

Iggy & The Stooges blev samlet sidste år for første gang i 28 år med brødrene Asheton og bassisten Mike Watt som afløser for Dave Alexander. Det er også denne lineup, der kommer til Roskilde.

Yderligere to navne er i øvrigt føjet til Roskilde-programmet, nemlig japansk/italienske Blonde Redhead og engelske Electrelane, der spiller hhv. eksperimentalrock og electrorock.

Roskilde Festival finder sted i dagene 1.-4. juli. Blandt de øvrige hovednavne er David Bowie, Morrissey, Pixies (også et gendannet band), Santana og N*E*R*D.

Læs mere på Roskilde Festivals hjemmeside


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA