x

Roskilde-bands var solide i Sverige

Roskilde-bands var solide i Sverige

I dagene 28. juni til 3. juli kan man i den svenske by Borlänge deltage i festivalen Peace & Love, hvor navne som Jay-Z, Lily Allen, Julian Casablancas og The Hives er på programmet. Men der er også en del gengangere fra Roskilde-plakaten, og GAFFA.se har blandt andet anmeldt koncerter med de Roskilde-aktuelle navne Vampire Weekend, Robyn og Patti Smith.

Alle tre navne modtog ros og fire stjerner for deres koncerter, der ikke overraskende havde ret forskellige kvaliteter. Robyn roses for hendes evne til at få 20.000 svenskere til spontant at bryde ud i dans, og bedst var hun, når hun lod sine gode popsange stå klart frem foran de elektroniske elementer, der kunne virke lidt overdøvende.

Patti Smith diskede op med klassikere som "Because The Night" og "Rock N Roll Nigger" og roses for stadig at besidde en imponerende stemmekraft efter mere end 30 år bag mikrofonen. Medlemmerne i Vampire Weekend er alle yngre end Smiths karriere, men det stoppede dem ikke fra at give en underholdende koncert. Der var publikumsinteraktion på "A-Punk" og "One (Blake's Got A New Face)", og eftersom bandet gav en energisk gennemgang af deres bedste materiale, kan man nok godt begynde at se frem til dagens koncert.

Vampire Weekend spiller i dag klokken 17:00 på Arena, mens Patti Smith spiller 16:30 på Orange, og Robyn er på Arena til midnat.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA