x

Prince får roser med og uden torne

Prince får roser med og uden torne

Dagen efter Roskilde Festival er et af de store spørgsmål, hvordan anmelderne tog imod festivalens absolutte hovednavn. Og generelt er kritikerne godt tilfredse, om end visse drypper lidt malurt i bægeret.

Mest begejstret er Berlingske Tidendes Thomas Søie, som uddeler de maksimale seks stjerner og blandt andet skriver:

"I min bog spillede Prince en af den slags legendariske koncerter, man aldrig nogensinde vil glemme, præcis som jeg aldrig vil kunne slette Whitney Houstons katastrofekoncert i Forum tidligere på året fra harddisken."

Lige så uhæmmet jublende er Børsens Niels Pedersen, der også giver Prince seks stjerner og blandt andet skriver:

"Tilbage i 1980'erne kunne den unge, virile Prince virke hektisk på scenen. Knapt 52 år (Prince fyldte faktisk 52 år 7. juni, red.) gammel optræder han med ro og værdighed."

"Han styrer bandet med små håndbevægelser, lange blikke og er i fuldkommen kontrol, hvad enten han synger, spiller guitar, danser eller bare plirrer med øjnene. Det hele formidlet via storskærmene til et publikum, der reagerede instinktivt på stjernens blink, vink og smil."

Godt tilfreds er også BT's Steffen Jungersen, som tildeler Prince fem stjerner med blandt andet følgende ord:

"Det var funky, det var fedt, det var fænomenalt, og det var … nå ja; rigtig musik spillet af rigtige mennesker."

Lige så positiv er Soundvenues Michael Gaunt, som ligeledes tænder fem stjerner for Prince og konkluderer:

"Prince gjorde, hvad han skulle: At lukke med magi, overskud og hits, der kunne samle folket og sende dem hjem med et smil på læben og en stor oplevelse rigere."

En smule mere afdæmpede i sine roser er Politikens Erik Jensen, som tildeler Prince fire stjerner med blandt andet følgende ord:

"Desværre mistede både band og solist ind i mellem fokus i de lange soloer og jamprægede indslag, som man dog gerne tilgiver Prince, fordi han så tydeligt stadig mener noget med sin musik og har sjælen med i hvert anslag på guitaren."

Han ligger på linje med Jyllands-Postens Anders Houmøller Thomsen, som ligeledes uddeler fire stjerner og blandt andet skriver:

"På Roskilde valgte Prince klogeligt at diske op med en større samling guldrandede klassikere, og det lykkedes ham så nogenlunde at styre udenom alt for mange fuldstændig hæmningsløse jam-stunder.

Nogle kedsommelige maraton-forløb blev det dog til, hvilket bl.a. gjorde "Nothing Compares 2 U" til en træls langgaber. Og da Prince gav en ellers ferm og smuk blåtonet "Purple Rain" endte han med at fortabe sig i sit blærede guitar-lir, der synes mere opsat på at imponere spejlbilledet end på at indfange en følsom musikalitet."

Ligeledes fire stjerner bliver det til fra Ekstra Bladets Henrik Queitsch med blandt andet følgende vurdering:

"Efter den obligatoriske forsinkelse – men er vel stjerne – blev der lagt ud med 'Let's Go Crazy' fulgt op af '1999' og 'Little Red Corvette', godt nok i løse, men alligevel umiskendeligt funky udgaver, trods den indledningsvis noget uklare lyd. Men så begyndte der at gå indforstået hyggestund i den på scenen, hvor de knalddygtige musikere syrede derud af i noget, der sikkert har været meget sjovt at medvirke i, men knap så underholdende at overvære."

Også fire stjerner bliver det til fra GAFFAs Jesper Buhl, der også nævner de mange jam-session-orienterede passager som noget, der trækker ned i den samlede vurdering. Jesper Buhl konkluderer:

"Som koncert betragtet var der virkelig mange højdepunkter, men også steder, hvor det blev lidt for stillestående. Lad os få lidt flere af dine egne sange næste gang, Deres Højhed."

Læs hele GAFFAs Prince-anmeldelse.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA