x

Publikum buhede og udvandrede til Lou Reed-koncert

Publikum buhede og udvandrede til Lou Reed-koncert

Lou Reed er ikke kendt for at lefle for publikum. For nylig turnerede han med sin Metal Machine Trio, der blandt andet gæstede DR Koncerthuset, hvor koncerten delte vandene blandt publikum og anmeldere – eksempelvis gav Berlingske Tidende kun én stjerne, mens GAFFA gav fire.

Fredag aften var den så gal igen, denne gang på Montreal International Jazz Festival. Her stillede Lou Reed op med sin kone, albumaktuelle Laurie Anderson (de to ses på billedet) samt avantgardemusikeren John Zorn. Sammen fremførte de ifølge avisen The Globe And Mail fire instrumentale, avantgardistiske og helt improviserede free-jazz-numre og et lige så instrumentalt ekstranummer på Reeds guitar, Andersons violin og keyboard og Zorns alt-saxofon.

Uheldigvis havde festivalen i sin foromtale fokuseret på Lou Reeds fortid i Velvet Underground, som koncerten overhovedet ikke berørte. Måske derfor begyndte publikum hurtigt at buhe. En publikummer råbte således "Spil noget rigtig musik", hvilket fik John Zorn til at sige: "Hvis du ikke synes, det her er musik, så skrid, for helvede". Og det var der så en del, der gjorde.

Anmelderne var dog ikke helt så negative. Eksempelvis skrev Jordan Zivitz i The Montreal Gazette, at musikken var "fantastisk støj, med (...) adskillige øjeblikke af telepatisk sammenspil".

Som GAFFA tidligere har omtalt, gav Lou Reed og Laurie Anderson i sidste måned en koncert for hunde i Sydneys berømte operahus. Ifølge magasinet Crawdaddy.com blev denne koncert dog en succes med tilfredst glammeri og logren med halen fra de fremmødte hunde.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA