Nyhed

Lisa Nilsson fejrer jubilæum med opsamling

Den svenske diva fejrer to årtier på toppen med best of-album

Det er ved at være 20 år siden, Lisa Nilsson brød igennem med sange som "Varje Gång Jag Ser Dig" og "Himlen Runt Hörnet" fra 1992-albummet, der også hedder "Himlen Runt Hörnet". Lige siden har hun været en af Skandinaviens mest populære sangerinder. Nu fejrer hun sit jubilæum med best of-albummet "20 – En Jubileumssamling", der er på gaden 12. juli.

Lisa Nilsson debuterede dog allerede i 1989 med det engelsksprogede album "Lean On Love". Samme år, som 18-årig, stillede hun op ved den svenske Melodifestivalen, herhjemme kendt som Melodi Grand Prix, med "Du (Öppnar Min Värld)", der dog kun blev nummer fire. I 1991 udgav hun det engelsksprogede album "Indestructible", inden hun skiftede til modersmålet og for alvor fik vind i sejlene.

Dette nummer er også inkluderet på opsamlingen, der altså spænder fra begyndelsen, over 1992-hittene og hits som "Den Här Gangen" og "En Kort En Lang" og frem til den sydamerikansk inspirerede "Wave" fra 2009-albummet "Sambou Sambou" og det helt nye nummer "I Samma Andetag". Det andet hidtil uudgivne nummer på opsamlingen er en fortolkning af Nat King Coles "Unforgettable" fremført med DR Underholdningsorkestret i Tivoli i København.


ANNONCE