x

Lisa Nilsson fejrer jubilæum med opsamling

Lisa Nilsson fejrer jubilæum med opsamling

Det er ved at være 20 år siden, Lisa Nilsson brød igennem med sange som "Varje Gång Jag Ser Dig" og "Himlen Runt Hörnet" fra 1992-albummet, der også hedder "Himlen Runt Hörnet". Lige siden har hun været en af Skandinaviens mest populære sangerinder. Nu fejrer hun sit jubilæum med best of-albummet "20 – En Jubileumssamling", der er på gaden 12. juli.

Lisa Nilsson debuterede dog allerede i 1989 med det engelsksprogede album "Lean On Love". Samme år, som 18-årig, stillede hun op ved den svenske Melodifestivalen, herhjemme kendt som Melodi Grand Prix, med "Du (Öppnar Min Värld)", der dog kun blev nummer fire. I 1991 udgav hun det engelsksprogede album "Indestructible", inden hun skiftede til modersmålet og for alvor fik vind i sejlene.

Dette nummer er også inkluderet på opsamlingen, der altså spænder fra begyndelsen, over 1992-hittene og hits som "Den Här Gangen" og "En Kort En Lang" og frem til den sydamerikansk inspirerede "Wave" fra 2009-albummet "Sambou Sambou" og det helt nye nummer "I Samma Andetag". Det andet hidtil uudgivne nummer på opsamlingen er en fortolkning af Nat King Coles "Unforgettable" fremført med DR Underholdningsorkestret i Tivoli i København.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA