x

Skunk Anansie til Store Vega

Skunk Anansie til Store Vega

Hvis man ikke var så heldig at have en fridag, da Copenhagen Live fandt sted på en helt almindelig onsdag i sidste måned, er der gode nyheder, hvis man var ked af at gå glip af Skunk Anansie. Gruppen annoncerede tidligere på året, at de i halen på deres igangværende eurpæiske turné ville påbegynde indspilningerne af et helt nyt album, og det løfte har de holdt. Der er netop sat både titel og udgivelsesdato på, og den opfølgende turné bringer dem igen forbi Danmark.

Den nye plade hedder "Wonderlustre", og den første single herfra, "My Ugly Boy", rammer os i midten af august måned. Resten af albummet må man vente med at høre en måned derefter, og herhjemme får vi ikke en live-gengivelse før februar 2011, men hvis deres seneste optræden på dansk jord er noget at gå efter, vil det rigeligt være ventetiden værd. GAFFAs Mikkel Elbech blev i hvert fald blæst væk af frontkvinde Skin og kumpanerne på Copenhagen Live, hvilket resulterede i en rosende, fem-stjernet anmeldelse. Han skrev blandt andet:

"Med ét sætter de i gang med "Selling Jesus", der også åbner debutalbummet "Paranoid And Sunburnt" fra 1995, og det med sådan en kraft, at fusen helt tages på tilhørerne, og ethvert skeptisk smil om opportunistiske reunion-dollars fejes væk med et slag. Altoverskyggende er naturligvis den atter skaldede Skin, der trods en alder på 42 ser ud til at være i sit livs form. [...] Efter gennem tiden at have bevidnet utallige sangere vælte sig rundt i ubehjælpelige klichéer – ikke kun tekstuelt, men også i forhold til deres sceneoptræden – er det en ualmindeligt stor befrielse at opleve, hvordan karisma og en voldsom fandenivoldskhed løfter Skin op i en liga af frontfigurer, som man i glemsomme stunder helt kan glemme findes."

Koncerten finder sted mandag den 28. februar 2011 i Store Vega, København. Billetsalget starter på fredag den 9. juli klokken 10.00, og der vil til den tid kunne købes billetter via GAFFA Live.

Helt præcist udkommer albummet "Wonderlustre" mandag den 13. september, mens singlen "My Ugly Boy" udgives i England mandag den 16. august, om end der ikke er sat en international udgivelsesdato på denne.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA