x

Nyt download-site i luften

Nyt download-site i luften

Endnu en hjemmeside med lovlig download af musik mod betaling ser dagens lys. Åbning af "Payload" den. 31. maj, må dog betegnes som en blød skæringsdato. Adressen payload.dba.dk, har nemlig været åben for publikum i nogle måneder.

Man har bl.a. kunnet købe Peter Belli/Baby Woodrose-samarbejdet: "Nok af Dig/Det Du Ka' Li" (se foto), en skæring, som ellers kun var tilgængelig på vinyl. Sangen er blevet købt af 500 brugere – et salgstal, som ville bringe den ind på single top 10 i Danmark, såftremt denne liste omfattede downloads.

Succesen har overrasket Payload-bagmændene:
– Det har vist sig, at der er et marked for de bands, som vi har liggende nu. Vi venter stadig på det store forcromede bagkatalog, fortæller Morten Emery, concept manager på Den Blå Avis.

Phonofile forsinket
Det forcromede bagkatalog, som Enery omtaler, skal leveres af Phonofile – et firma som har sat sig for at digitalisere snart sagt al dansk musik. Phonofile annoncerede et katalog klar til oktober 2003. Den deadline blev ikke nået og p.t. foreligger der ikke nogen officiel åbningsdato.
Af en pressemeddelelse fremgår det, at Payload nu har truffet individuelle aftaler med mindre pladeselskaber som Crunchy Frog og Bad Afro.

Skal Payloads nuværende aktivitet tages som udtryk for, at Payload har mistet tålmodigheden med Phonofile?
– Nej, det skal det ikke. Det er et udtryk for, at vi allerede har bygget en platform, som brugerne kan få gavn af. Det ville være en skam, hvis det stod ubenyttet.

Vil sjældne numre og små orkestre fortsat være i fokus på Payload, når hele kataloget af bredt populære kunstnere gøres tilgængelig?
– Hele vores indgangsvinkel er netop, at vi vil være unikke på indholdet i forhold til vores konkurrenter. Vi beskæfiter os med vækstlaget, samtidig med at vi vil udbyde de store navne. Vi ønsker at have alt det, som vi selv kalder "den sjove musik", siger Morten Emery til GAFFA.dk.

payload.dba.dk


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA