x

John Lennon hyldes med bokssæt

John Lennon hyldes med bokssæt

Dette efterår ville eks-Beatlesmanden John Lennon være fyldt 70 år, hvis han ikke var blevet tragisk myrdet, men man siger, legender aldrig rigtig dør, og det ser ud til at være sandt, i hvert fald med hensyn til Lennons gamle plader. Hele hans solo-katalog bliver nemlig genudgivet i remasterede versioner sammen med en nyligt genmixet version af hans album med konen Yoko Ono, "Double Fantasy" fra 1980. Her skulle stort set alle studieeffekter være fjernet, meget lig da Beatles' klassiker "Let It Be" blev genudgivet i 2003 under titlen "Let It Be... Naked". Yoko Ono fortæller om "Double Fantasy Stripped Down":

""Dobule Fantasy Stripped Down" tillader os at virkelig fokusere på Johns fantastiske vokal. Det var, mens jeg arbejdede på denne nye version af albummet, at jeg blev ramt hårdest følelsesmæssigt, eftersom dette var det sidste album, John udgav inden sin bortgang."

De to versioner udgives som dobbelt-cd, og derudover udgives altså remasterede versioner af alle Lennons syv soloalbum. Disse kan købes enten hver for sig eller som bokssæt, og i sidstnævnte inkluderes der også sjældent og ikke tidligere udgivet materiale, samt en ep der indeholder singler, som oprindeligt ikke kom med på hans plader.

Capitol og EMI udsender i tilgift et bokssæt med fire cd'er med titlen "Gimme Some Truth". Hver af de tre første discs skulle have tematisk relaterede sange, mens den sidste er en femten numre lang opsamling af hans største hits, og den har fået egen titel: "Power To The People: The Hits".

Skulle man føle sig fristet til at slå kløerne i nogle af disse udgivelser, er der mulighed for det fra lørdag den 9. oktober, hvor Lennon kunne have fyldt 70, og alt skulle kunne købes i både fysiske og digitale eksemplarer.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA