x

Koda får ny direktør

Koda får ny direktør

Den danske musikscenes til tider ganske omdiskuterede organisation, sangskriverorganisationen Koda, har meddelt, at der er fundet en ny mand til at tage roret fra deres direktør gennem 25 år, Niels Bak. Han meddelte tidligere på året, at han ønskede at træde tilbage, og lige siden har man arbejdet på højtryk for at finde en, der kunne løfte den massive arv efter Bak.

Niels Bak har udviklet Koda til den medlems- og kundefokuserede organisation, den er i dag, og søgt at løse de problemer og udnytte de muligheder, der er opstået siden digitaliseringen af musikken. Bak føler sig dog overbevist om, at Anders Lassen er den rigtige til at tage udfordringerne op. Han udtaler i en pressemeddelelse:

"De digitale udfordringer bliver helt sikkert ikke mindre de kommende år. Derfor ønsker jeg også Anders Lassen al held og lykke med at drive og udvikle Koda videre fremover. Jeg føler mig overbevist om, at Koda står godt rustet til disse udfordringer med valget af Anders som ny direktør."

Anders Lassen er 51 år og uddannet journalist. De seneste fem år har han siddet som administrerende direktør for Infomedia A/S, hvor han medvirkede til at sikre dagbladene en markant øget indtægt, netop ved at sørge for licenser, når deres artikler bliver videreudnyttet. Han ser frem til at hjælpe musikere med det samme:

"Det er en stor, men også meget spændende opgave, og jeg glæder mig meget til at være med til at løfte den. Musik er essensielt i alles liv - også i mit eget. Så at få lov til at arbejde med at udbrede musikken på alle niveauer gør dette job til noget helt særligt for mig. Koda spiller jo en helt central rolle i det danske kulturliv, og jeg ser frem til at udvikle den position yderligere i den kommende tid."

Den nye direktør tiltræder sin stilling den 1. november 2010.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA