x

Foals til Vega

Foals til Vega

Det engelske såkaldte math-rock-band Foals - kendt for teknisk ganske kompleks rock, deraf genrebetegnelsen math-rock - har haft stor succes især i hjemlandet med deres to album, "Antidotes" fra 2008" og "Total Life Forever" fra i år. "Antidotes" gik således direkte ind på en tredjeplads på hitlisten, og albummet solgte hurtigt guld. Herhjemme er bølgerne gået knap så højt, men Foals har dog fået et vist publikum - og mange anmelderroser. Begge album har eksempelvis fået fem stjerner af GAFFAs Kristian Bach Petersen, der om "Total Life Forever" blandt andet skrev:

"Foals var i front, da mathrocken kortvarigt blev mainstream et par år tilbage, og det er derfor spændende at høre, om Oxford-bandet kan matche succesen på deres andet album. Svaret er ja, men med visse forandringer. Bandet har valgt en lysere, mere opløftet og poppet stemning, hvilket den overgearede titel også viser, men den gennemgående spinkle legesyge guitar fra debuten er bevaret. Som på afrobeat-nummeret Blue Blood og den næsten meditative Miami, der giver associationer til eksotiske øer og krystalklart hav."

Foals gav i maj en kortere koncert i KB Hallen som opvarmning til Snow Patrol, men nu kommer de tilbage til Danmark for at spille som hovednavn. Det sker i Lille Vega i København 3. december.

Da Foals varmede op for Snow Patrol, blev det dog kun til tre stjerner fra GAFFAs anmelder Christian Erin-Madsen, primært grundet den dårlige lyd. Selve musikken var der nemlig ikke noget galt med, fastslog anmelderen, der blandt andet skrev:

"Aftenens opvarmningsnavn var lidt af en perle. Oxford-kvintetten Foals har med sit aktuelle album "Total Life Forever" fået adskillige velfortjente anmelderroser. Den energiske og lyse Fender-guitarbårne mathrock-formular blev denne aften serveret over seks numre, hvor "Spanish Sahara", "Total Life Forever", "Red Socks Pugie" og "Olympic Airways" trak læsset fortrinligt."

Billetsalget til koncerten begynder lørdag den 10. juli klokken 10 via GAFFA Live.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA