x

Peter Broderick udgiver solo-ep

Peter Broderick udgiver solo-ep

I 2009 brugte den amerikanske singer/songwriter Peter Broderick det meste af sin tid på at turnere blandt andet sammen med Efterklang, men indimellem de mange koncerter fandt han også tid til at arbejde med et nyt studiealbum. Han hentede kammeraten Nils Frahm ind som producer, og sammen arbejdede de to intenst i studiet på et album, der ifølge Broderick selv udviklede sig til et enormt projekt. I starten af i år begyndte der dog at opstå problemer, for Broderick havde gennemgået en operation i knæet, og kunne ikke komme sig ordentligt.

Det betød ikke alene, at Broderick så sig nødsaget til at stoppe arbejdet med studiealbummet indtil videre, han måtte også indstille sine turnéplaner, der udover solo-koncerter også inkluderede flere datoer med danske Efterklang, som han er et fast live-medlem af. I stedet måtte han tage hjem til sin familie i Oregon for at påbegynde intensiv genoptræning, men det resulterede også i noget helt ny musik, fortæller han i en pressemeddelelse:

"Jeg tilbragte nogle måneder hjemme og i sengen, og det kom der noget ud af, der for mig var meget uventet. Jeg begyndte at skrive. Eftersom jeg ikke kunne være oppe og spille et instrument ordentligt, begyndte jeg at lave kompositioner på computeren, men med ord i stedet for lyde. Og med min musikalske hjerne begyndte jeg øjeblikkelig at forestille mig alle disse små historier og digte som sange. Jeg sang eller indtalte ordene på min diktafon, og forestillede mig dem blive transformeret til musikstykker med et orkester, eller bare en guitar, eller bare stemmen alene.

Da mit knæ begyndte at hele, og jeg kunne gå lidt igen, tog jeg disse ord, der virkede så friske og spændende for mig, og satte mig ned med en guitar eller en violin eller ved et klaver, og skabte mange sange på den måde. Det var første gang for mig som singer/songwriter, at ordene kom før musikken. Og i denne tid alene, især efter at have arbejdet så hårdt i så lang tid med Nils på et album, der havde så stor en lyd, elskede jeg virkelig det enkle og luftige i god, gammeldags akustisk musik. Ingen tricks, ingen elektronik, bare mig, der gjorde hvad jeg kan gøre med min stemme og et instrument samtidig, hvor patetisk eller smukt det end må være."

Broderick tog i april til et studie i Portland, og indspillede al den musik han havde skrevet på en enkelt dag, og de syv af disse sange er så blevet til ep'en "How They Are", der udkommer torsdag den 2. september. Han lover, at han vil udgive noget mere musik i samme stil senere på året, og i øvrigt turnere med disse sange i Europa i løbet af oktober måned. I 2011 skulle det nye studiealbum være klar, og også her vil han turnere efterfølgende.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA