x

Distortion-festival fylder København med fester

Distortion-festival fylder København med fester

Den københavnske klubfestival Distortion er skudt i gang, og byder i weekenden på et overflødighedshorn af funky arrangementer. Festivalen har eksisteret siden 1998 og fokuserer på de nyeste landvindinger inden for klubkultur - herunder både mode, musik og kunst. Et bredt udvalg af hovedstadens innovative subkulturer er repræsenteret, lige fra electro over indierock til reggae, fordelt over hele 22 events.

Festerne foregår i én bydel ad gangen. Onsdag gik starten på Nørrebro, mens Christiania lagde jord til torsdagens arrangementer. Fredag foregår det på Vesterbro, lørdag på Islands Brygge og søndag i city. Stederne varierer lige fra etablerede klubber som Vega og Rust til Ørstedsparken og en "partybåd".

Fredagen starter med talrige pre-parties på diverse barer langs Istedgade. Bl.a. på Copeland, hvor man kan medbringe en t-shirt og få lavet et personligt print på den. Om natten er der flere muligheder for at danse sine såler af. Britiske Zed Bias & MC Juiceman er hovednavn på klubben OHOI’s fest i Basement, hvor stilen er UK garage og breakbeat. Residents DJ 2000F, MC Tim Driver, Kristobal Cologne og DJ JSL supplerer, og entré koster 60 kroner. Er man mere til house, kan man gå ind ved siden af, hvor Vega Natklub byder på DJ’s Nikoline, MHM One og Matt Vega samt live-optræden fra berlinske Martini Brothers. Ovenpå, i loungen, holder undergrundsmagasinet Schäfer fest med DJ’s, oplæsninger og andet gejl. Entré til Vega koster 60 kroner – dog er det gratis indtil kl. 01. Et tredje nattetilbud er klubben Tam Tam, som fylder Ideal Bar med rock, indie, electro og "punk ass disco". Her er der fri entré hele natten.

Lørdag centrerer sig især omkring Siloen på Islands Brygge, hvor det parisiske klubfænomen Colette er hovedattraktion. Michel Gaubert og Marie Branellec spiller electro med og mod Oskar & Michi Beck fra F.U.N. (Berlin). Lokale Kjeld Tholstrup, Jean Eric Von Baden og Kim Kemi sekunderer. I andre af Siloens mange rum kan man feste til bl.a. Simian (UK) og D-I-R-T-Y Sound System (Paris), mens Hydepark, Midweek Brakes, Rub’a’Dub m.fl. spiller hiphop, reggae og dancehall i den udendørs have. Opvarmningen starter på Luftkastellet på Christianshavn, hvorfra der udgår både en festbåd samt en bus-battle mellem en "raver-bus" og en "rock-bus". DJ’s Jean Eric Von Baden og Jokke dropper tunge housebeats på rave-bussen, mens Powerplant leverer den onde guitar på rock-bussen.

Søndag starter med udendørshygge på Hacienda i Ørstedsparken med chillede beats. Om aftenen skydes festivalens sidste fest af på Stengade 30, hvor klubben Rub’a’Dub Sundays leverer reggae, dancehall, hiphop og ragga fra 22 til 04.

Mere info om Distortion-festivalen - herunder tidspunkter, entréer og komplette line-ups - kan findes på http://www.cphdistortion.dk.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA