x

Black Sabbath konverteres til vuggeviser

Black Sabbath konverteres til vuggeviser

Den amerikanske musiker Jeffrey Miner har siden 2006 genindspillet sange med kendte rockbands i instrumentale, børnevenlige udgaver, og nu er turen kommet til Black Sabbath.

Der er næppe mange, der vil betragte sange som "Paranoid" og "Heaven And Hell" som synderligt børnevenlige sange, og da specielt ikke når man forsøger at få børnene til at sove. Men i de nye indpakninger, hvor Tony Iommis tunge riff spilles på xylofoner, kan man noget lettere forestille sig, at det vil fungere.

Der er i hvert fald noget helt særligt over den nye udgave af "War Pigs", hvor der er kvækkende frøer i baggrunden, og "Iron Man" pludselig udsættes for blokfløjte. "Planet Caravan" lyder dog nærmest som sig selv. Hør selv hos Rockabye Baby!

Det er ikke dog første gang Miner har kastet sig over den tunge rock. Metallica, Nirvana, Nine Inch Nails, AC/DC og Queens Of The Stone Age har alle fået samme tur, og disse udgivelser er blevet blandet med nye fortolkninger af sange med Kanye West, Bob Marley, The Cure og Radiohead. Også Tool har været under behandling, og her bør man nok være lidt varsom, for de nye fortolkninger er ikke mindre dystre end originalerne.

Serien skulle være en pæn succes i USA, og eksempelvis har Kirk Hammett udtalt, at han har brugt pladen med Metallica-sange til at få sin søn til at falde i søvn.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA