x

Ibiza-turister afkræves ny øko-skat

Ibiza-turister afkræves ny øko-skat

Vores hjemlige danseglade soljunkier må hellere forberede sig på en lidt dyrere billet – i det mindste hvis de har tænkt sig at lægge sommerdansen forbi den spanske øgruppe Balearerne (Ibiza, Menorca og Mallorca). En helt ny økologisk skat er nemlig netop blevet introduceret, og den vil komme til at påvirke alle gæster til øgruppen - økonomisk. Associationen af Britiske Rejsebureauer (ABTA) udtrykker bekymring i forbindelse med den nye skat, fortæller nyhedssitet ananova i dag. Det er angiveligt de mange tusinder turisters meget hårde smid-væk-kultur, som har presset de spanske myndigheder til indgrebet - miljøet lider nemlig hårdt på Balearerne.

En repræsentant for ABTA fortæller til det engelske 7 Magazine, at ”Vi er imod enhver lov som direkte pålægger de ferierende en skat. Ifølge vores opfattelse, skal de mennesker som nyder godt af turisterne betale den slags afgifter – IKKE deres gæster”. Den nye afgift er – så vidt vides – endnu ikke kommenteret af den hjemlige danske rejseindustri.

Det daglige tillæg på rejsehjemmelen vil ligge på 65 pence – godt og vel 7 danske kroner. Men hey; raverne drikker jo alligevel kun vand – så de skulle nok have råd til det …


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA