x

Mercury-nomineringerne ligger klar

Mercury-nomineringerne ligger klar

Til september uddeles den engelske musikpris Mercury Prize for 19. gang, og i dag har folkene bag offentliggjort de tolv navne, der kan følge i fodsporene på navne som Franz Ferdinand, Primal Scream, Arctic Monkeys, Portishead, PJ Harvey eller mindre ønskværdigt Ms. Dynamite.

Blandt de nominerede finder man garvede folk som Paul Weller og I Am Kloot, men mange af de navne, der stikker ud er faktisk relativt nye kunstnere. Det drejer sig blandt andet om The xx, hvis debutalbum har været en fornuftig succes i hjemlandet, og som også har skaffet dem positive anmeldelser og masser af hype rundt om i verden.

Også Mumford & Sons er blevet velmodtaget, og her er det endda blevet til en platinplade i hjemlandet for deres debut, albummet "Sigh No More". Det andet album fra Foals (billedet) er også på listen, og det samme er det andet album fra Wild Beasts og Laura Marling. Sidstnævnte fik for øvrigt forleden Ryan Adams til at skrive på sin Twitter-konto, at han havde følt sig utilstrækkelig som sangskriver efter at have hørt albummet.

Årets Mercury Prize uddeles 7. september, og den samlede liste af nominerede er her:

Biffy Clyro – 'Only Revolutions'
Corinne Bailey Rae – 'The Sea'
Dizzee Rascal – 'Tongue N' Cheek'
Kit Downes Trio – 'Golden'
Foals – 'Total Life Forever'
I Am Kloot – 'Sky At Night'
Laura Marling – 'I Speak Because I Can'
Mumford And Sons – 'Sigh No More'
Paul Weller – 'Wake Up The Nation'
Villagers – 'Becoming A Jackal'
Wild Beasts – 'Two Dancers'
The xx – 'xx'


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA