x

Moderat engelsk ros til Kashmir

Moderat engelsk ros til Kashmir

Kashmirs seneste album "Zitilites" udkommer nu i England, lidt over et år efter udgivelsen i Danmark, og det får moderat ros i juliudgaven (de er altid tidligt på den) af det store månedlige musikblad Q. Tre ud af fem stjerner bliver det til og blandt andet følgende skudsmål: "Kashmirs blanding af behersket Muse-agtig dynamik og sanger Kasper Eistrups stemme (forestil dig Robbie Williams synge som Thom Yorke på "Stars In Their Eyes") (engelsk tv-program, red.) har bestemt en vis charme og nogle overraskende poetiske øjeblikke."

Uhæmmet begejstret er anmelder Dan Stubbs dog ikke: "Det er svært ikke at smågrine, når Eistrup erklærer: "Now I want to make children" på sangen ‘Melpomene’." (Citatet er faktisk fra sangen "Ruby Over Diamonds", red.).

Og så finder han bassist Mads Tunebjergs navn uhyre interessant ("surely one of the best rock’n’roll names ever"), uden dog at præcisere det (noget med "mad", "tune" og "Björk" velsagtens?). På dansk er det også sjovt, fristes man til at sige, i hvert fald hvis man skifter et bogstav ud i efternavnet og sammenholder det med Kashmirs melankolske musik, der af mindre følsomme gemytter bl.a. er kendt som "klynkerock".

Herhjemme er Kashmir i øvrigt aktuelle med dvd-udgaven af dokumentarfilmen "Rocket Brothers".


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA