x

Creed opløst

Creed opløst

Det amerikanske postgrungeband Creed har meddelt, at de efter otte år og tre album – der tilsammen har solgt over 30 millioner eksemplarer, primært i USA – har besluttet at gå hver til sit, tilsyneladende i al venskabelighed.

Sanger og sangskriver Scott Stapp går solo og vil indspille sin solodebut i samarbejde med det canadiske rockband The Tea Party. Desuden medvirker han sammen med en række andre kunstnere på et album med sange inspireret af Mel Gibsons meget omtalte "The Passion Of The Christ"-film. Albummet er ude 31. august.

De to andre Creed-medlemmer, guitarist Mark Tremonti og trommeslager Scott Phillips, har dannet et nyt band, Alter Bridge, med den oprindelige Creed-bassist Brian Marshall (der forlod gruppen i 2000 efter offentlige skænderier med de øvrige om bl.a. kvaliteten af Pearl Jams sange) og den tidligere Mayfield Four-sanger og -sangskriver Myles Kennedy. Alter Bridges debutalbum er klar 10. august, og en verdensturné følger til efteråret.

De nu forhenværende Creed-medlemmer udtaler, at de er glade for den tid, de havde i Creed, men at de også glæder sig til at begynde på noget nyt.

Creeds sidste udgivelse bliver – rigtigt gættet – et greatest hits-album, der ventes ude senere i år. Såvel opsamling som Stapp- og Alter Bridge-udgivelserne udkommer på Creeds gamle selskab Wind-Up.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA