x

Pantera genudgiver Cowboys From Hell

Pantera genudgiver Cowboys From Hell

I 1989 havde medlemmerne af Pantera højere hår end Mötley Crüe og fire temmelig sløje udgivelser bag sig. Men det ændrede sig, da de fik en pladekontrakt med Atco Records, der finanserede indspilningen af albummet "Cowboys From Hell", der skulle vise sig at blive bandets gennembrud.

Bandet allierede sig med producer Terry Date, der på dette tidspunkt havde arbejdet sammen med så forskellige navne som Sir Mix-A-Lot, Dream Theater, Soundgarden, og Overkill, og droppede glam-lyden til fordel for en markant mere aggressiv og groovy lyd, der kom til at danne grundlag for den sound, der efterfølgende kunne høres på succesudgivelserne "Vulgar Display Of Power" og "Far Beyond Driven".

Udgivelsen har nu tyve år på bagen, hvilket fejres med en genudgivelse, der indeholder en masse ekstramateriale. Faktisk er der så meget nyt, at albummet fylder tre skiver, hvor den første fokuserer på albummet, den anden indeholder livemateriale, og den sidste er fyldt med demoer. Genudgivelsen kommer dog også i mindre omfattende udgaver.

Mest interessant er dog tilføjelsen af sangen "The Will To Survive", der blev indspillet samtidig med resten af pladens materiale, men dengang blev valgt fra. Samtidig vil mange nok sætte pris på liveoptagelserne, der er fra henholdsvis september 1990 samt Monsters Of Rock-koncerten i Moskva i 1991.

Den nye udgave af "Cowboys From Hell" udsendes 13. september, mens albummet 22. november udsendes i en udgave med titlen "Ultimate Edition Featuring Replica Memorabilia From The Era", hvis indhold først afsløres senere.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA